Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

L’Ajuntament de Barcelona critica la identificació de dues treballadores de la unitat antidesnonaments pels Mossos

ACN Barcelona.-La regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, ha criticat aquest dimarts la identificació de dues treballadores de la unitat antidesnonaments per part dels Mossos d’Esquadra que s’ha produït després […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-La regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, ha criticat aquest dimarts la identificació de dues treballadores de la unitat antidesnonaments per part dels Mossos d’Esquadra que s’ha produït després d’un desnonament al barri de la Prosperitat de Barcelona. Martín ha explicat que quan ja havien acabat la seva feina i es dirigien a l’oficina de l’habitatge, amb la seva acreditació del consistori, mossos de paisà les han seguit i les han identificat. “Em sembla absolutament injustificable, incomprensible, que no es pot tornar a repetir, i de fet demanarem explicacions formals al conseller d’Interior per aquesta actuació”, ha explicat. Les treballadores s’han sentit “intimidades”, ha afegit.

La regidora ha volgut “agrair i reconèixer” la feina de la unitat antidesnonaments “en una feina duríssima, acompanyant a famílies, mediant i gestionant situacions molt tenses”. Sobre el desnonament de la Prosperitat que s’ha produït aquest dimarts, i on han intervingut aquestes treballadores, Martín ha explicat que el cas no estava cobert per la moratòria antidesnonaments. “La comitiva judicial haurà volgut executar, les treballadores hauran estat mitjançant, i com que no tenim cap eina jurídica per aturar-lo i si la voluntat de la propietat és executar, el que fem com sempre és oferir un allotjament d’emergència i donar una situació estable a aquesta persona que es troba en una situació de vulnerabilitat molt elevada”.