Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’Agència Tributària celebra que la recaptació durant la pandèmia hagi caigut menys que el PIB

ACN Barcelona.-L’Agència Tributària ha indicat aquest dimarts que la recaptació tributària durant la pandèmia ha registrat una caiguda inferior al PIB estatal, un fet que ha celebrat el director general […]

Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-L’Agència Tributària ha indicat aquest dimarts que la recaptació tributària durant la pandèmia ha registrat una caiguda inferior al PIB estatal, un fet que ha celebrat el director general de l’ens, Jesús Gascón. Durant la conferència inaugural de la ‘Jornada Tributària’, organitzada pel Col·legi d’Economistes de Catalunya, Gascón ha assenyalat que la recaptació al conjunt de l’Estat fins a l’octubre ha experimentat un descens del 10,1% interanual, una caiguda menys accentuada respecte a la que va registrar el PIB espanyol durant el segon trimestre, del 21,5% interanual. Pel director general de l’agència, les dades mostren un comportament “positiu” i ha afegit que els ciutadans “poden estar orgullosos”.

Segons Gascón, l’estat espanyol acumula cinc anys on el creixement de la recaptació tributària és superior a l’evolució de l’economia, un fet que, principalment, “es deu a un major compliment voluntari per part del contribuent”. Tot i que reconeix que les dades d’enguany “són dolentes” per la crisi de la covid-19, també assegura que els ciutadans “han complert” amb les seves obligacions.