Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Lagarde reclama als estats que mantinguin el suport a l’economia per fer front a la “incertesa” del 2021

ACN Brussel·les.-La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha reclamat aquest dilluns als estats de l’eurozona que mantinguin el suport a l’economia per fer front a la “incertesa” […]

Avatar
Agències 08/02/2021

ACN Brussel·les.-La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha reclamat aquest dilluns als estats de l’eurozona que mantinguin el suport a l’economia per fer front a la “incertesa” que la institució monetària preveu per al 2021. En una intervenció al ple de l’Eurocambra, Lagarde ha assegurat que és “crucial” mantenir una política monetària i fiscal que doni suport a l’economia i ha avisat que l’augment de contagis de covid-19, l’expansió de les noves variants i les mesures per frenar els casos són ara per ara un “risc a la baixa” per a l’eurozona. “La política fiscal continua sent crucial per donar suport a la recuperació”, ha dit Lagarde als eurodiputats.

A més, la presidenta del BCE ha insistit en la seva intervenció al plenari que és “essencial” que els fons europeus arribin “ràpidament” als estats per “impulsar el creixement”. “Si s’implementen com està previst, poden impulsar el creixement tan aviat com aquest any”, ha dit. Malgrat demanar una política fiscal que doni suport a ciutadans i empreses davant la crisi, Lagarde ha advertit que cal “vigilar” i que les mesures han de ser “dirigides” i centrades en allò que crea creixement”. “Si volem preparar el camí per a una recuperació sostenible, hem de mantenir i reforçar l’enfocament europeu comú que ha demostrat ser efectiu aquest últim any. El BCE està compromès a fer la seva part”, ha subratllat.