Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024
Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024

L’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació presentarà les conclusions el 14 d’abril

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El grup promotor de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació presentarà les seves conclusions el 14 d’abril en un acte a la Llotja de Mar de Barcelona. Segons han anunciat a través d’un comunicat, més de 300 ajuntaments ja s’han adherit al moviment , entre ells, Barcelona i Girona. Amb motiu de la cimera hispano-francesa d’aquest dijous a Barcelona, el grup promotor liderat, entre altres, per Carme Forcadell, David Fernàndez, Marina Geli i Quim Forn replica al govern espanyol que és “del tot inacceptable i inversemblant anunciar la fi del procés”. Defensen la vigència de la “repressió” i que els enquestes continuen indicant una majoria social a favor de l’amnistia i l’autodeterminació.

“Volem expressar que si les conseqüències del conflicte no s’han resolt i les causes del conflicte no s’han abordat encara és completament agosarat i fictici i anunciar la fi del procés”. Així ho manifesten a través també d’un article que publica avui dijous ‘La Vanguardia’ amb el títol ‘Ni punt ni final’.

Publicitat

En aquest sentit, avisen que “denegar i renegar de l’opció majoritària de la societat catalana”, en referència a l’amnistia i l’autodeterminació, “no té res a veure amb la cultura del diàleg i la resolució democràtica”.

El pròxim14 d’abril el grup promotor presentarà un informe de retrospectiva dels últims cinc anys, les conclusions i el recull d’adhesions socials i municipals a l’Acord. Segons expliquen, ara estan treballant per les votacions d’adhesió als plens municipals.

Segons el moviment, en l’acte a la Llotja de Mar s’evidenciarà una “aclaparadora majoria social, plural i transversal, que dona suport a les dues demandes bàsiques”: l’amnistia i l’autodeterminació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió