Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

L’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació presentarà les conclusions el 14 d’abril

ACN Barcelona – El grup promotor de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació presentarà les seves conclusions el 14 d’abril en un acte a la Llotja de Mar de Barcelona. […]

Agències 19/01/2023

ACN Barcelona – El grup promotor de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació presentarà les seves conclusions el 14 d’abril en un acte a la Llotja de Mar de Barcelona. Segons han anunciat a través d’un comunicat, més de 300 ajuntaments ja s’han adherit al moviment , entre ells, Barcelona i Girona. Amb motiu de la cimera hispano-francesa d’aquest dijous a Barcelona, el grup promotor liderat, entre altres, per Carme Forcadell, David Fernàndez, Marina Geli i Quim Forn replica al govern espanyol que és “del tot inacceptable i inversemblant anunciar la fi del procés”. Defensen la vigència de la “repressió” i que els enquestes continuen indicant una majoria social a favor de l’amnistia i l’autodeterminació.

“Volem expressar que si les conseqüències del conflicte no s’han resolt i les causes del conflicte no s’han abordat encara és completament agosarat i fictici i anunciar la fi del procés”. Així ho manifesten a través també d’un article que publica avui dijous ‘La Vanguardia’ amb el títol ‘Ni punt ni final’.

En aquest sentit, avisen que “denegar i renegar de l’opció majoritària de la societat catalana”, en referència a l’amnistia i l’autodeterminació, “no té res a veure amb la cultura del diàleg i la resolució democràtica”.

El pròxim14 d’abril el grup promotor presentarà un informe de retrospectiva dels últims cinc anys, les conclusions i el recull d’adhesions socials i municipals a l’Acord. Segons expliquen, ara estan treballant per les votacions d’adhesió als plens municipals.

Segons el moviment, en l’acte a la Llotja de Mar s’evidenciarà una “aclaparadora majoria social, plural i transversal, que dona suport a les dues demandes bàsiques”: l’amnistia i l’autodeterminació.