Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’ACA destina prop de deu milions d’euros a la millora del sanejament de les aigües residuals del Segrià

ACN Benavent de Segrià / Torrefarrera.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha destinat prop de deu milions d’euros a diversos projectes de millora del sanejament de les aigües residuals de la […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Benavent de Segrià / Torrefarrera.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha destinat prop de deu milions d’euros a diversos projectes de millora del sanejament de les aigües residuals de la comarca del Segrià. Un d’ells és la nova depuradora de Benavent de Segrià, que ara està en obres i donarà servei també al municipi veí de Vilanova de Segrià. Aquests treballs, que compten amb un pressupost de 5,2 milions d’euros, tindran una durada de nou mesos i mig i l’empresa que els executa explotarà les instal·lacions durant el primer any de servei. L’altra actuació, consistent en la construcció d’una depuradora a Torrefarrera i un únic col·lector per aquesta població i la de Torre-serona, suposa una inversió de 4,6 milions d’euros.

El director de l’ACA, Lluís Ridao, ha visitat aquest dimecres totes dues obres, acompanyat pels alcaldes de Benavent i Vilanova de Segrià i els de Torrefarrera i Torre-serona. En el cas de Benavent, l’actuació consistirà en la construcció d’una depuradora de tipus biològic, amb capacitat per tractar 1.429 metres cúbics per dia i prop de set quilòmetres de xarxa de col·lectors. La instal·lació projectada compta amb una línia d’aigua i tractament complet de fangs.En el cas de Torrefarrera, la instal·lació, de tipus biològic, està dissenyada per a tractar un cabal màxim de 1.400 metres cúbics per dia, equivalent a una població de més de 6.600 habitants. Es preveu que els treballs estiguin finalitzats en un termini de set mesos i mig i el contracte també preveu l’explotació de les instal·lacions durant el primer any de servei.Millores en el sanejament de l’AnoiaJa fora de les terres de Lleida, el director de l’ACA ha visitat les obres del desdoblament del col·lector d’aigües residuals del sistema de sanejament d’Igualada, que dona servei a quatre municipis de la comarca de l’Anoia: Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui) Els treballs tenen un pressupost superior als 917.000 euros, tindran una durada de cinc mesos i consistiran en una conducció de prop de 300 metres de longitud, que anirà paral·lela a l’actual. Els alcaldes d’Igualada i Vilanova del Camí, Marc Castells i Noemí Trucharte, també han visitat l’estat de les obres.Aquest desdoblament, que s’està duent a terme dins el terme municipal de Vilanova del Camí, duplicarà la capacitat hidràulica actual del tram i així millorarà globalment el sistema de col·lectors en alta. També es construiran tres noves arquetes, una de les quals s’encarregarà de repartir l’aigua entre els dos col·lectors.