Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La UdG lamenta l’accident a la Casa de Cultura i es posa a disposició dels afectats per l’explosió

|

- Publicitat -

ACN Girona – La Universitat de Girona (UdG) ha lamentat en un comunicat l’accident que ha tingut lloc aquest divendres a la nit en el marc de la Nit de la Recerca a la Casa de Cultura de Girona. Una explosió ha deixat quinze ferits, un d’ells greu. “Desitgem que les persones ferides del públic així com el treballador de l’empresa ferit greu que duia a terme l’espectacle es recuperin favorablement el més aviat possible”, ha indicat la institució acadèmica. Alhora, la UdG ha agraït la “professionalitat” dels equips d’emergència i de seguretat i “la serenor que ha mostrat en tot moment el públic assistent a l’acte” fet que ha permès donar una resposta “ràpida i efectiva” a la situació.

Segons el comunicat, en el decurs d’un dels experiments de divulgació científica que es fan “de forma habitual” en aquest tipus d’actes i que donen lloc a “un núvol de vapor d’aigua”, s’ha produït “la formació d’un volum excessiu de vapor”. Aquesta “expansió” ha provocat “en el públic més proper afectacions de consideració diversa”.

Publicitat

La UdG també ha indicat que “es posa al servei de tothom que hagi pogut resultar afectat per aquest accident.

En declaracions als mitjans, el vicerector de Comunicació de la UdG, Salvador Martí, ha afegit que l’experiment en el marc del qual ha tingut lloc l’explosió es fa “de forma molt habitual”, però ha lamentat que “de forma incomprensible” aquesta vegada ha derivat en l’accident.

Martí també ha puntualitzat que l’experiment l’ha fet una empresa contractada per la UdG en el marc de la Nit de la Recerca, una empresa dedicada a la divulgació científica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió