Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024
Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024

La UdG investirà doctors honoris causa el fundador de la Fageda i la del projecte suec Rossinyol

|

- Publicitat -

ACN Girona – El consell de govern de la Universitat de Girona (UdG) ha acordat concedir el títol de doctors honoris causa al fundador de la Fageda, Cristóbal Colón, i la fundadora del projecte suec Rossinyol, Carina Sild Lönroth com a referents en la inclusió. La proposta de la investidura de Colón arriba de la mà de l’Institut de Tecnologia Alimentària que remarca l’èxit d’una de les empreses socials més singulars i exitoses que hi ha en l’ecosistema espanyol. Per altra banda, en consell de direcció ha volgut reconèixer Sild Lönroth per la seva tasca de projectes de mentoria amb infants i adolescents d’origen migrant.

Cristóbal Colón va fundar la Fageda l’any 1982 a Olot. Des d’aquell moment ha anat creixent el projecte fins que a l’actualitat compti amb 600 persones, una gran majoria d’elles de col·lectius en risc d’exclusió social. L’objectiu del projecte és generar llocs de feina, serveis i formació per a persones vulnerables. Cristóbal Colón és llicenciat en Psicologia per la Unitat Autònoma de Barcelona. Entre el 1972 i el 1976 va treballar com a monitor de laborteràpia i responsable de teràpia ocupacional en diferents centres de salut mental.

Publicitat

Per la seva banda, Carina Sild Lönroth ha treballat quaranta anys a la Universitat de Malmö (Suècia) on inicialment exercia de professora fins que el 1997 va fundar el projecte Näktergalen (rossinyol en suec). Es tracta d’un projecte de mentoria per a joves d’origen migrant a Suècia i en altres països europeus i africans. En els últims anys, la seva tasca s’ha centrat en treballar amb altres universitats europees per desenvolupar la xarxa internacional Nightingale que lidera actualment.

Es tracta d’una xarxa que promou el rol actiu dels estudiants universitaris en la integració de la població nouvinguda. La Universitat de Girona va fundar al 2006 el projecte Rossinyol que es basa en aquesta iniciativa sueca. Al llarg de la seva carrera ha obtingut reconeixements per la seva tasca professional i humana com el de Doctora honoris causa per la Universitat de Karlstad (Suècia) o la Swedish Royal Society Pro Patria Gold Medal entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió