Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Taula del Tercer Sector condemna l’atac contra una persona sense llar a Barcelona

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social condemna l’atac per part de tres joves a una persona sense llar que dormia davant del Gimnàs Social Sant Pau, a Barcelona. L’organització […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector Social condemna l’atac per part de tres joves a una persona sense llar que dormia davant del Gimnàs Social Sant Pau, a Barcelona. L’organització considera que el fet que els joves hagin ruixat amb benzina la persona mentre dormia són “un exemple inequívoc d’aporofòbia”. “És un delicte clar d’odi contra una persona per la seva situació de pobresa i exclusió social i per la seva condició de sense llar”, recullen en un comunicat. Des de la taula d’entitats recorden que les persones sense sostre són un col·lectiu vulnerable davant d’aquest tipus de delicte i exigeixen que es tipifiqui com a delicte d’odi al Codi Penal.

Segons dades de l’organització, un 40% de les discriminacions per aporofòbia registrades a Barcelona durant el 2019 s’han manifestat a través d’una agressió física en forma d’actes violents, baralles, furts i agressions. A més, les persones en situació de sense llar són el tercer col·lectiu més afectat pels casos de vulneracions d’integritat física per raó de discriminació, d’acord amb l’Informe de l’Observatori de les Discriminacions a Barcelona 2019.”Ara més que mai, i sobretot en aquest context de campanya electoral, és imprescindible evitar l’ús públic de discursos i llenguatge d’odi, així com la promoció i difusió d’aquests”, reclamen. A més, remarquen que el sensellarisme és un fenomen “complex” que porta a les persones a situacions de pobresa crònica, exclusió, rebuig social i discriminació.