Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Taula del Tercer Sector celebra els nous compromisos en matèria d’habitatge però reclama una solució “definitiva”

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector ha celebrat tant l’anunci del govern espanyol de prorrogar les mesures de l’escut social com la del Govern de pagar el lloguer a famílies […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector ha celebrat tant l’anunci del govern espanyol de prorrogar les mesures de l’escut social com la del Govern de pagar el lloguer a famílies vulnerables a punt de ser desnonades. Tot i això, ha reclamat una solució “definitiva” perquè el problema de fons, la garantia del dret a l’habitatge, continua sense resoldre’s. Sobre l’ampliació de la moratòria dels lloguers i les hipoteques i la suspensió dels desnonaments, la Taula creu que el que es fa és “tornar a posposar i perpetuar l’angoixa” de les famílies, ara fins al 31 d’octubre. Alerta però que no es resolen les dificultats per accedir a un habitatge ni la gestió del deute acumulat, un deute que ha alertat continua creixent a l’espera d’una solució definitiva.

Pel que fa a l’ampliació del programa ‘Reallotgem’ del Govern, ha valorat que és un pas endavant important però s’ha mostrat prudent a l’espera de la seva aplicació. Per exemple, s’ha preguntat què passarà davant les dificultats per negociar amb la propietat, per detectar famílies que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat però que no consten a les meses d’emergència i també que succeirà quan no hi hagi una alternativa d’habitatge si no hi ha acord amb la propietat. A més, ha demanat que es tinguin en compte altres situacions com els infrahabitatges, els amuntegaments o les ocupacions per necessitat.