Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La SGAE destitueix Pilar Jurado com a presidenta de l’entitat

ACN Barcelona.-La junta directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha destituït aquest dimecres la seva presidenta, Pilar Jurado. L’òrgan de govern ha votat avui una moció de […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La junta directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha destituït aquest dimecres la seva presidenta, Pilar Jurado. L’òrgan de govern ha votat avui una moció de censura contra la seva persona i ha designat president interí el dramaturg Fermín Cabal, fins que es triï el relleu definitiu. Jurado es va estrenar al càrrec fa poc més d’un any després d’una altra moció de censura que va destronar el seu predecessor, José Ángel Hevia. La soprano, compositora i directora d’orquestra Pilar Jurado va accedir al càrrec al febrer de 2019 apostant pel “diàleg amb les institucions, tant a l’Estat com a Europa i Llatinoamèrica”, així com per “la transparència en la gestió i la recuperació del prestigi de l’entitat”.

Pilar Jurado marxa havent aconseguit que l’entitat aprovés -al gener i amb el suport del 85% del seus socis- la reforma estatutària que se li reclamava des del Ministeri de Cultura com a imprescindible per adequar-se a la Llei de Propietat Intel·lectual i a la directiva europea sobre la matèria. El dramaturg Fermín Cabal, president interíDesprés de la destitució de Jurado, el dramaturg Fermín Cabal ocuparà la presidència de forma interina, en funció dels estatuts de l’entitat, que estipulen que ha d’assumir el càrrec el vicepresident de més edat. Ho farà durant un mes, termini durant el qual la junta directiva de l’SGAE ha de designar entre els seus membres el nou president.La junta, integrada per 35 membres en representació de quatre col·legis, Gran Dret, Petit Dret, Audiovisual i Editorial, ha expressat en la reunió que ha celebrat avui la “voluntat de convergir i col·laborar en aquesta nova etapa” amb el Ministeri de Cultura i la Confederació Internacional de Societats d’Autors i Compositors (Cisac) per “solucionar tots els problemes” que afronta l’entitat i “afrontar amb garanties els reptes de la propietat intel·lectual en el context actual”.La junta directiva també ha agraït a Jurado la “dedicació” durant la seva presidència i li ha desitjat “el millor” tant en l’àmbit personal com en la carrera professional.