Edició 2160

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 24 de juny del 2024
Edició 2160

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 24 de juny del 2024

La Seu d’Urgell comptarà el curs que ve amb el tercer centre públic d’INEFC a Catalunya, a més del de Lleida i Barcelona

|

- Publicitat -

ACN La Seu d’Urgell.-INEFC-Pirineus ja és una realitat a la Seu d’Urgell, amb el suport de la Diputació de Lleida i la Generalitat. Aquest dilluns s’ha presentat el grau universitari de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) que s’iniciarà al nou centre d’INEFC-Pirineus el proper setembre. Aquest centre serà el tercer centre públic d’INEFC a Catalunya, que se suma als de Lleida i Barcelona. El nou centre universitari neix com un centre adscrit a la Universitat de Lleida i respon a la demanda de formar professionals especialitzats en l’àmbit de l’activitat física i l’esport en el medi natural.

El vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana, considera que aquest és un “projecte estratègic” per a la ciutat i per tot l’Alt Pirineu i l’Aran, ja que “oferirà una formació on el campus de pràctiques és tot el nostre entorn i les possibles sortides professionals també es troben al nostre territori”. Segons Viaplana, la materialització d’aquest projecte ha de marcar “un abans i un després” a la Seu d’Urgell, tant pel que fa a l’aparició de la capital alt urgellenca en el mapa universitari de Catalunya, com en els efectes positius de la creació de nous llocs de treball i l’establiment de joves universitaris a la ciutat.La presentació ha comptat, a més dels representants locals i comarcals, amb la consellera de la Presidència Meritxell Budó; el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el rector de la UdL, Jaume Puy, i el director d’INEFC Eduard Inglés.La secretaria general de l’esport assumirà la despesa corrent del nou centre universitari que iniciarà la docència en les classes actuals de la UNED, situades al Centre Cultural de les Monges. El centre universitari definitiu es construirà a l’Horta del Valira, el projecte del qual està en fase de redacció. Per a la seva execució comptarà amb un ajut de 4 milions d’euros de la Diputació de Lleida. Precisament, el president Joan Talarn ha volgut posar èmfasi en l’aposta decidida pel Pirineu de la Diputació de Lleida. “Tenim un deute històric amb el Pirineu que s’ha de reparar i la millor manera de fer-ho és amb les oportunitat que ofereix el propi territori”, ha dit, i “la ubicació del grau universitari a la Seu ho és, és una gran aposta pel Pirineu i també pel país”, ha afegit.Talarn ha destacat també la capacitat institucional de col·laborar en un projecte compartit, així com el “reconeixement a la capacitat de la capital de l’Alt Urgell i de la seva experiència en benefici de tot el país, ja que no es tracta de fer un petit INEFC pirinenc, sinó de transformar aquest futur campus en el centre nacional el sobre el qual pivoti la formació en excel·lència especialitzada en els esports de natura.”

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió