Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024
Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024

La Policia Local de Tossa decideix no fer hores extra per protestar contra l’Ajuntament pel cas dels agents expedientats

|

- Publicitat -

ACN Tossa de Mar – La Policia Local de Tossa de Mar (Selva) ha decidit no fer hores extra en protesta per la manera com l’Ajuntament va donar a conèixer el cas dels sis agents expedientats. El portaveu del sindicat CSIF a Girona, Rafa Sánchez, explica que la decisió s’ha pres en assemblea i que es farà efectiva a partir de dilluns vinent. El sindicat critica que el consistori emetés un comunicat on explicava que s’havia obert un expedient disciplinari als sis policies i que els fets també s’havien posat en coneixement de la justícia. “És inaudit que faci un comunicat oficial, oblidant-se del principi de presumpció d’innocència i deixant aquests agents com a culpables davant la societat abans de ser jutjats”, critica el CSIF.

Divendres passat, l’Ajuntament de Tossa de Mar va fer saber que havia obert un expedient disciplinari a sis agents de la Policia Local arran d’una intervenció del juliol. A l’escrit, explicava que havia decidit fer-ho arran d’unes imatges aportades per un ciutadà, i hi deia també que, “davant la gravetat dels fets”, aquest material també s’havia tramés a la justícia.

Publicitat

L’Ajuntament també deia que tant el consistori com la Policia Local lamentaven la situació i que confiaven “plenament” en la tasca de la justícia perquè es resolgués “al més aviat possible”. Tot i que no anava més enllà, a les imatges es veia com els agents estarien colpejant un home que anava begut. Tots els sis policies, d’una manera o altra, van participar en aquesta intervenció.

El sindicat CSIF, un dels que forma part del cos, retreu al consistori que fes públic un comunicat d’aquesta mena. “Confiem plenament en la justícia, que és l’encarregada d’investigar i sancionar; però és inaudit que l’Ajuntament faci un comunicat oficial, un cop ha passat més d’un mes dels fets que s’investiguen, i oblidant-se del principis de presumpció d’innocència”, critica el sindicat.

<strong>”Escarni públic”</strong>

El CSIF diu que es va deixar els sis agents “com a culpables davant la societat abans de ser jutjats” i que no recorden que cap altre consistori hagi emès “una nota similar” en cap altre cas semblant. “Parla de la gravetat dels fets, no de suposats fets; ja els condemna sense judici previ”, critica el sindicat. En un comunicat, el CSIF retreu a l’Ajuntament de Tossa de Mar que hagi publicat la nota a la web i a xarxes socials i que hagi sotmès els agents investigats a “escarni públic”.

“Demostra una manca total de respecte cap als seus treballadors”, critica el CSIF. Per això, concreta el sindicat, com a mesura de protesta contra l’Ajuntament, la Policia Local ha decidit no fer més hores extra. El portaveu del CSIF a Girona, Rafa Sánchez, explica que la decisió es va prendre en assemblea, on es va convocar tota la plantilla, i que serà efectiva a partir de dilluns vinent.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió