Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Policia Local de Platja d’Aro denuncia 390 persones en el primer mes de confinament

ACN Platja d’Aro.-La Policia Local de Platja d’Aro (Baix Empordà) ha aixecat 390 actes administratives per incomplir el decret d’estat d’alarma entre el 14 de març i el 12 d’abril. […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Platja d’Aro.-La Policia Local de Platja d’Aro (Baix Empordà) ha aixecat 390 actes administratives per incomplir el decret d’estat d’alarma entre el 14 de març i el 12 d’abril. En aquest primer mes de confinament, el cos policial ha organitzat 55 controls on s’han aturat 5.664 vehicles i també s’han identificat 6.136 persones. Per altra banda, la policia local també ha fet dues detencions per incomplir de forma reiterada el confinament. El cos també ha controlat que ciutadans d’altres municipis no accedissin als seus municipis de segona residència. Per fer-ho, han utilitzat càmeres de videovigilància i lectors de matrícules de vehicles.

Per altra banda, la Policia Local de Platja d’Aro també ha alertat que en les quatre setmanes de confinament han augmentat els casos de mediació per conflictes veïnals. Consideren que després de tantes setmanes de confinament han fet “aflorar alguns conflictes latents”.Des de l’Ajuntament de Platja d’Aro han explicat que la policia també ha ajudat a una parella de gent gran que tenien permís per passejar uns minuts al dia (l’home té Alzheimer). Una patrulla ha controlat que la parella no fossin increpats.També han ajudat una dona gran que se li havia espatllat el mòbil i no podia parlar amb la seva família d’Alacant (País Valencià). La seva neta, va avisar als agents després que no respongués al telèfon. Una vegada van comprovar que la dona estava bé de salut, van portar el mòbil a reparar i li van tornar a casa seva.El conjunt de la plantilla, formada per 52 agents, amb el suport del personal administratiu ha treballat de activament, primer amb torns de 12 hores per garantir el major nombre possible d’efectius, i posteriorment de 8 hores i mitja, alhora que es deixaven sense efecte situacions de vacances, dies d’assumptes propis o altres permisos de caràcter personal.