Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

La Perla 29 reflexiona al voltant de les relacions humanes amb el clàssic de Tennessee Williams ‘El zoo de vidre’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Perla 29 ha presentat aquest dimarts el muntatge ‘El zoo de vidre’, una de les obres mestres del dramaturg Tennessee Williams. Sota la direcció de Martina Cabanas, l’espectacle es podrà veure a partir d’aquest dijous fins al 19 de maig al Teatre La Biblioteca de Barcelona. Ambientada als EUA el 1930, Laura Conejero, Roger Torns, Clara Moraleda i David Anguera protagonitzen un retrat d’una família que lluita entre les dificultats del seu present i les esperances del futur. Els quatre personatges de l’obra reflexionen al voltant de les relacions humanes i com bones persones poden fer-se mal per la incomunicació. La producció realitzada de forma “artesanal”, es presenta al públic com si es tractés d’un assaig i té música en directe.

‘El zoo de vidre’ de La Perla 29 arrenca amb els actors acabant de repassar les notes del que es presenta com una mena d’assaig general. Ben aviat, el personatge interpretat per Roger Torns pren la paraula amb un monòleg i s’entrellaça amb la resta d’espectacle.

Publicitat

Segons la directora de l’obra Martina Cabanas, la funció arrenca com si es tractés d’un assaig perquè en els assaig sovint succeeixen coses “que no hi passen amb una obra acabada”. Així, l’objectiu ha estat mantenir situacions “excepcionals” que apel·len a l’emoció.

Cabanas ha explicat que una de les grans particularitats del muntatge és el seu caràcter “artesanal” perquè tot l’equip s’ha encarregat de plantejar la producció: el vestuari, les projeccions o la música que interpreta el pianista en directe.

“Com a espectador això ho vius de la forma més honrada. No veus la pretensió d’explicar una cosa des de fora, si no que ho veus de tu a tu”, ha destacat. “És la manera que millor treballo. Dedicant-me a pensar l’espai escènic perquè això ajuda a la dramatúrgia. Pensar-ho tot en equip ho fa més interessant”, ha sentenciat.

Amb tot, la peça teatral està travessada pel piano a ritme de jazz de la mà de David Anguera. “És un jazz melòdic, més popular. Com les coses que se senten a casa”, ha concretat Anguera. 

Amb un càsting completament nou, la producció ha buscat una nova mirada pel personatge de la filla interpretat per Clara Moraleda. “El món íntim del personatge no està del tot escrit i això ens ha portat a explorar un punt autista i d’alta sensibilitat. Això ha estat molt xulo”, ha assegurat Moraleda.

Laura Conejero ha aplaudit que amb aquesta feina hagi tornat a l’origen de com es fa el teatre. “Ens submergíem en el vestuari de La Perla 29 i era meravellós. Feia molt temps que no feia això”, ha explicat. També ha aplaudit l’aposta pel risc i el joc del l’equip.

<strong>L’obra de Tennessee Williams</strong>

L’obra autobiogràfica de Tennessee Williams gira al voltant d’una mare, dos fills i un pretendent de la filla. En plena crisi després del Crac del 29, es presenta una família on la mare estima molt els seus fills però de forma equivocada, fins al punt que un d’ells, en Tom, acabarà marxant.

En Tom, que actua també com a narrador d’aquesta història de records i fragments de memòria, és un jove poeta que treballa en un magatzem per sostenir la família, però desitja viure aventures i escapar de la sobreprotecció de la seva sufocant mare.

La Laura és la germana petita, una noia tímida i tancada en si mateixa i en les seves figuretes de vidre, a qui la seva coixesa suposa un gran estigma per relacionar-se amb el món exterior i donar sortida a les seves il·lusions romàntiques.

El gran cop de realitat començarà quan la mare, l’Amanda, s’entossudeixi a buscar un pretendent per a la Laura intentant evitar, així, que els seus dos fills pateixin el que ella ha hagut de viure.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió