Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La pandèmia provoca una disminució dels contractes de lloguer però impulsa la venda de sòl per a activitat econòmica

ACN Barcelona.-La crisi del coronavirus ha provocat una disminució dels contractes de lloguer residencials i comercials i n’ha “disparat” l’oferta. En canvi, ha impulsat la venda de sòl per a […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-La crisi del coronavirus ha provocat una disminució dels contractes de lloguer residencials i comercials i n’ha “disparat” l’oferta. En canvi, ha impulsat la venda de sòl per a activitats econòmiques. “Aquest any, segurament, vendrem més sòl que l’any passat”, ha vaticinat el director de l’INCASÒL, Albert Civit, a l’exposició organitzada per celebrar el 40 aniversari de l’entitat. Un dels principals reptes de l’organització de cara als pròxims anys és incrementar el pes de l’habitatge assequible sobre el parc d’immobles. Civit ha reconegut que les administracions han “fet tard” i ha demanat al govern espanyol “ajustar” la fiscalitat d’aquests habitatges per incentivar-ne la promoció per part d’empreses privades.

En relació amb la llei per limitar els preus dels lloguers, Civit ha assegurat que és “una mica aviat” per valorar-ne les conseqüències. “Necessitem un o dos mesos més per avaluar realment si aquest decret ha abaixat els preus, que és la nostra intenció, o si és neutre”, ha explicat.