Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Nit de la Premsa premiarà Sanchis i Gordillo per “la seva defensa dels mitjans públics en un context de repressió”

ACN Barcelona.-La Junta de l’APPEC editors de revistes i digitals ha concedit el Premi Comunicació al director de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. Un reconeixement […]

Avatar
Agències 17/06/2019

ACN Barcelona.-La Junta de l’APPEC editors de revistes i digitals ha concedit el Premi Comunicació al director de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. Un reconeixement que els membres de la Junta els atorguen “com a denúncia de la repressió i com a defensa dels mitjans públics que ells dirigeixen”. En aquest sentit, l’APPEC posa en valor “la capacitat de Sanchis i Gordillo de gestionar els mitjans públics en el context de repressió i vulneració de drets que ha viscut Catalunya i les seves institucions en els darrers anys”, i que ha sigut “especialment aferrissat en el cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals”. L’APPEC ha indicat que tots dos periodistes estan processats pel jutjat número 13 de Barcelona juntament amb 28 persones més, i han hagut de fer front al pagament d’una fiança milionària.

El lliurament del guardó tindrà lloc durant la 19a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà el dia 27 de juny, a l’espai Endesa de Barcelona, en un acte on s’atorgaran vuit reconeixements més a publicacions i professionals de la comunicació i la cultura. D’una banda, el premi a Millor Revista, que ja es va fer públic la setmana passada, i que enguany s’endú la revista de divulgació històrica Sàpiens, a més dels premis a Millor Publicació de Premsa i Millor Publicació Digital, que es faran públics en els propers dies. Els premis a les publicacions, els atorga un jurat format per una quinzena de reconeguts professionals del món de la cultura i la comunicació. Per la seva banda, la Junta l’APPEC editors de revistes i digitals concedeix els premis Societat i Cultura –a més del premi Comunicació, que reben Sanchis i Gordillo–.