Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

La música d’Earth, Wind & Fire encén el festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar

|

- Publicitat -

ACN Pineda de Mar – Els sons funk, disco i soul s’han encarregat d’encendre l’onzena edició del festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar, de la mà d el concert d’Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience. El guitarrista de la formació nord-americana i el seu conjunt han fet ressonar a peu de platja alguns dels seus temes més reconeguts, començant per ‘Serpentine Fire’, però també dels més destacats, com ‘Boogie Wonderland’ o l’indiscutible ‘September’, amb un públic absolutament entregat que han omplert les zones de platea i grades habilitades sobre la sorra de la platja. L’organització espera que enguany els concerts acullin unes 35.000 persones, mentre que pel ‘village’ adjacent, amb ‘foodtrucks’, zona de mercat i un escenari, hi passin unes 80.000 més.

La cita arrenca amb la previsió d’igualar les sensacions de la darrera edició “normal”, és a dir, la última que es va celebrar abans de la pandèmia, al 2019. “Som molt optimistes amb el ritme de venda d’entrades, en portem unes 25.000 de venudes, i això converteix aquest en l’any que més bé hem sortit”, explica a l’ACN el director del festival Arts d’Estiu, Xevi Gómez.

Publicitat

El festival va aixecar el teló dimarts amb una festa d’inauguració, però no és fins aquest dimecres que arrenca amb la programació prevista de la mà d’Al McKay y la recuperació dels temes d’Earth, Wind & Fire. “Avui tenim una platea asseguda amb zona de grada, però el format de l’espai permet fer un híbrid amb gent dreta”, detalla Gómez.

<strong>Programació per a tots els gustos</strong>

L’edició d’enguany a permès dibuixar un programa divers amb molt tipus d’espectacles, des de familiars amb màgia i humor, fins als centrats principalment en la música. “Intentem fer una programació plural, i que tothom i pugui trobar un espectacle per venir, gaudir i també passar per l’enorme ‘village’, on també hi tenim un escenari amb concerts diaris”, afegeix el director.

A més del concert d’estrena de l’onzena edició, l’Arts d’Estiu 2022 ha programat Pablo Alborán, Hombres G, Mayúmana, La Oreja de Van Gogh, Manolo Garcia, Loquillo, Joan Dausà, M Clan, Fangoria, Niña Pastori, Nancy Rubias, Índia Martínez, Joan Dausà, Antonio José i els argentins God Save the Queen. També hi haurà lloc per la màgia de Mag Lari i l’humor de David Guapo, l’actuació d’El Pot Petit, i una festa Holi de tancament.

Aquesta edició compta amb un pressupost que s’enfila fins al milió d’euros, fet que ha permès programar un cartell amb marcat segell internacional i amb grups de renom. L’any passat van passar per la 10a edició del festival 14.000 persones amb un 92% d’ocupació, un registre que ha quedat esmicolat només amb les 25.000 entrades venudes abans de començar.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió