Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La multinacional Zoetis inverteix prop de 45 MEUR en la planta de producció de La Vall de Bianya

ACN Girona.-La multinacional dedicada a la salut animal Zoetis ha invertit prop de 45 MEUR en la planta de producció de La Vall de Bianya (Garrotxa). La inversió s’emmarca en […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Girona.-La multinacional dedicada a la salut animal Zoetis ha invertit prop de 45 MEUR en la planta de producció de La Vall de Bianya (Garrotxa). La inversió s’emmarca en el pla triennal 2019-2022 FuturOlot i té per objectiu potenciar la capacitat de producció i la tecnologia d’aquesta fàbrica, una de les 27 que té arreu del món. Amb aquesta inversió, s’incrementarà la superfície de producció en un 55%, fins als 6.200 metres quadrats i assolint les prop de 34.600 unitats de producció el 2022. A més, es generaran prop d’un centenar de llocs de feina, que se sumaran als 249 actuals.

La fàbrica gironina es dedica a la producció de fàrmacs injectables (59%), biològics (23%), gels orals, microesferes i altres productes orals i tòpics (18%) per a vuit espècies animals diferents.La inversió permetrà també incrementar la capacitat de formulació, una nova línia d’envasat asèptic amb tecnologia RAB, una línia d’embotellat en plàstic i l’automatització del procés de condicionament de productes acabats. El director de la planta de producció de Zoetis a l’Estat, Giovanni Inturrisi, ha destacat que és una inversió “important en l’entorn de la salut animal i dins de l’àmbit de la indústria 4.0” ja que “incrementarà notablement la capacitat de posar en mans de veterinaris i ramaders, no només a l’Estat, sinó d’altres països als que exporta productes farmacològics injectables d’última generació”. “A la vegada disminuïm la dependència de tercers a l’hora de fabricar els nostres propis productes i generem riquesa i ocupació per a la comarca de La Garrotxa”, ha declarat. El director general de Zoetis Espanya, Félix Hernáez, ha destacat que la inversió “reforça encara més l’aposta pel creixement de la companyia a l’Estat en tres capacitats essencials: la I+D+i, la capacitat comercial a través de les vendes i la capacitat de producció i subministrament segur als mercats”.