Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Moncloa diu que la nova regularització fiscal del rei emèrit “no és una bona notícia a nivell ètic”

ACN Madrid.-La Vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha admès aquest divendres que la nova regularització del rei emèrit avançada pel diari ‘El País’ (segons el qual Joan Carles I […]

Avatar
Agències 26/02/2021

ACN Madrid.-La Vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha admès aquest divendres que la nova regularització del rei emèrit avançada pel diari ‘El País’ (segons el qual Joan Carles I ha pagat 4 milions d’euros a Hisenda per regularitzar 8 milions que va rebre entre 2016 i 2018 –quan ja no era inviolable- de la fundació Zagatka) “no és una bona notícia en sentit de l’ètica”. Segons Calvo, la qüestió suscita un debat polític “on cadascú pot entrar com consideri oportú”, però el govern espanyol “no pot parlar d’expedients” fiscals perquè “formen part de les relacions segures” dels ciutadans amb l’Administració. En tot cas ha afirmat que l’Estat ha actuat “amb el rigor necessari” davant “qui pot estar incomplint les obligacions que tots tenim”.

Calvo ha fet aquestes manifestacions a Canal Sur Radio malgrat que Hisenda va permetre ja una primera regularització de prop de 700.000 euros el passat desembre que –com l’actual- no hauria estat possible si hagués notificat a Joan Carles I amb antelació que estava essent objecte d’una investigació. L’objectiu d’aquest nou pagament és eludir un possible delicte fiscal per haver defraudat una quantitat superior a 120.000 euros.La vicepresidenta ha afirmat que el seu executiu “no pot parlar” dels expedients i només pot recordar que cal complir les obligacions tributàries. En tot cas, segons Calvo, la regularització demostra que Espanya “és un país que funciona i que exigeix comptes a tothom per igual”, perquè “és una democràcia amb un estat de dret rigorós on ningú es pot saltar la llei”.