Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La ministra de Treball celebra la sentència sobre els ‘riders’ i diu que ja té molt avançada la proposta de regulació

ACN Madrid.-La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha celebrat aquest dimecres la sentència del Tribunal Suprem que reconeix que els repartidors de Glovo, els ‘riders’ són falsos autònoms i per […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Madrid.-La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha celebrat aquest dimecres la sentència del Tribunal Suprem que reconeix que els repartidors de Glovo, els ‘riders’ són falsos autònoms i per tant tenen relació laboral amb l’empresa. En una entrevista a Onda Cero, Díaz ha recordat que la Inspecció de Treball treballava en la mateixa direcció “i per fi avui el Tribunal Suprem entén que no són emprenedors, que hi ha un frau en aquestes contractacions i que han de ser considerats treballadors”. “Avui molta satisfacció per aquesta sentència”, ha afirmat.

Díaz ha recordat que el seu govern ja té “més o menys enllestida” una proposta per regular aquest camp i la sotmetrà al diàleg social un cop s’hagi assolit un acord per a la pròrroga dels ERTO. “El que és clar és que no són persones incorporades a cap fórmula d’autònoms, i per tant són relacions laborals i la legislació se’ls ha d’aplicar de manera contundent”. A més, Díaz ha apuntat que en no reconèixer aquesta relació laboral amb els seus ‘riders’, Glovo feia “competència deslleial” amb altres empreses que sí que tenen donats d’alta els seus treballadors i paguen les cotitzacions socials. “Fins i tot des del punt de vostè econòmic és molt important aquesta sentència”, ha dit.