Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La meitat dels gossos que es perden a la Selva es tornen als seus propietaris gràcies als xips

ACN Tossa de Mar.-El 50% dels gossos que es perden a la comarca de la Selva són retornats als seus propietaris gràcies al xip d’identificació. Des del Consell Comarcal de […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Tossa de Mar.-El 50% dels gossos que es perden a la comarca de la Selva són retornats als seus propietaris gràcies al xip d’identificació. Des del Consell Comarcal de la Selva han afirmat que cada vegada hi ha més animals que el porten i això permet que si algun animal es perd, poden saber qui és el seu propietari i localitzar-lo perquè pugui recuperar la seva mascota. El 2018 s’han recollit 1.203 gossos perduts o abandonats, que són uns 200 més que l’any passat. De tota manera, l’elevat percentatge de retorn dels animals als propietaris originals ha permès que, de mitjana, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia a la Selva, que gestiona el Consell Comarcal a Tossa de Mar (Selva), tingui una mitjana de 130 animals al dia, una xifra menor a l’any passat.

Un de cada dos gossos que s’han perdut durant el 2018 a la comarca de la Selva tornen a casa seva gràcies a portar els xips d’identificació. El conseller comarcal de sostenibilitat de la Selva, Francesc Xavier Becerra, ha destacat que aquest ha estat “el primer any en superar el 50% de casos de retorn” de gossos perduts als seus amos.Aquest creixement es deu al fet que cada vegada hi ha més animals que compten amb un xip identificatiu. Per això, en el moment que es perd el gos, el propietari pot donar les dades del xip i si es troba es pot tornar als amos. En el cas en què trobin primer el gos, des del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) a la Selva busquen si té cap identificació i si hi ha un xip per llegir les dades el propietari i contactar amb ell.El CAAC de la Selva està gestionat pel Consell Comarcal i aquest 2018 ha recollit 1.203 gossos, mentre que l’any passat en van agafar 1.073. D’aquesta manera, Becerra ha lamentat que tot i l’augment de casos en què la mascota pot retornar a casa seva, encara hi ha una evolució a l’alça dels animals que es recullen a la carretera.De fet, un 46% dels gossos que capturen és perquè els han abandonat. Per això, des del Consell Comarcal de la Selva volen potenciar algunes campanyes informatives per evitar que creixi el nombre d’animals que la gent deixa al mig del bosc.Tot i així, el conseller comarcal ha assegurat que les adopcions de gossos cada vegada és una opció que la gent té més en compte a l’hora de tenir un animal a casa. Des del Centre asseguren que els gossos que han estat abandonats són animals “que necessiten molt d’afecte” i per això mostraran un vincle més gran amb els nous propietaris una vegada agafin la confiança necessària.Vidreres és el municipi amb més gossos recollitsDurant el 2018 els treballadors de Centre d’Acollida d’Animals de Companyia a la Selva han recollit 156 gossos al municipi de Vidreres. De fet, és el poble de la comarca amb més animals que el CAAC ha recollit. Segons Becerra, això es deu a “la confluència de diverses urbanitzacions” i la posició geogràfica que queda “al centre de la comarca”.Lloret de Mar és el segon municipi selvatà on s’han recollit més gossos amb 148 i Blanes, el tercer amb 144. Segons el conseller comarcal, Blanes i Lloret tenen unes xifres més elevades que la resta perquè també són els dos municipis que tenen més habitants.