Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La ‘Julia’ de Jaume Plensa seguirà un any més a la plaça de Colom de Madrid

ACN Barcelona.-L’escultura de Jaume Plensa ‘Julia’ allargarà la seva estada a la plaça de Colom de Madrid fins al desembre de 2021. Així ho ha acordat la Fundació María Cristina […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Barcelona.-L’escultura de Jaume Plensa ‘Julia’ allargarà la seva estada a la plaça de Colom de Madrid fins al desembre de 2021. Així ho ha acordat la Fundació María Cristina Masaveu Peterson, propietària de la peça, i l’Ajuntament de Madrid, després que la peça s’hagi convertit al seu parer en “símbol de calma, tranquil·litat i reflexió en moments de pandèmia”. En aquest context, la fundació ha acceptat de prorrogar aquesta cessió temporal a la ciutat, que es va iniciar aviat farà dos anys, el 20 de desembre de 2020. Aquell dia Plensa declarava la seva impressió que la “tendresa i silenci” de ‘Julia’ -un gran rostre blanc de 12 metres d’alçada- estaven en contradicció amb el seu temps, tot desitjant que servís de “mirall” per recuperar la serenitat.

Plensa va crear ‘Julia’ expressament per aquest espai, on antigament hi havia l’escultura de Colom. Es tractava d’una iniciativa de la Fundació Cristina Maseveu Paterson i l’Ajuntament de Madrid, per portar l’art als carrers de la capital espanyola. De fet, l’elecció de l’artista es va fer fet a través d’un concurs públic, i l’obra s’hi havia d’estar un any, fins a finals del 2019, però ja es va allargar la seva estada. Un cop acabi la seva itinerància a Madrid i en d’altres espais públics, la peça s’exhibirà a les instal·lacions de la Fundació. D’altra banda, l’escultor català va avançar fa quinze dies coincidint amb l’estrena de la seva nova exposició a la galeria Senda que properament instal·larà al Parque de los Sagrados Corazones de Madrid una nova peça que ha fet en homenatge al personal sanitari de la ma de la mútua de salut madrilenya AMA.