Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La indústria espanyola d’equipament per a l’hostaleria preveu una caiguda del 36% de la facturació de 2020

ACN Barcelona.-La Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a l’Hostaleria, Col·lectivitats o Indústries Afins (FELAC) ha calculat un descens de la demanda del 74% entre el 14 i […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a l’Hostaleria, Col·lectivitats o Indústries Afins (FELAC) ha calculat un descens de la demanda del 74% entre el 14 i el 31 de març. La xifra arribaria al 90% si només es tinguessin en compte les empreses que venen a hostaleria, i no s’incloguessin els fabricants d’equipament d’hospitals, supermercats o la indústria d’alimentació. A l’impacte del consum estatal s’hi suma el descens de la demanda de mercats exteriors. Amb tot, els fabricants preveuen una caiguda de la facturació d’un 36% el 2020. Davant aquesta situació, l’associació ha demanat al govern espanyol facilitar ajuts econòmics per a la implantació del teletreball i tornar l’IVA per a les empreses exportadores.

A més, ha proposat “flexibilitzar” mesures fiscals per a pimes de més de sis milions d’euros de facturació i agilitzar la tramitació dels ERTO. “Totes les mesures econòmiques que s’han aprovat i que s’aprovin pròximament haurien de prolongar-se en el temps més enllà de la vigència de l’estat d’alarma i durant un període de sis mesos, ja que el turisme serà una de les activitats econòmiques que més tard pugui reprendre l’activitat, i els fabricants d’equipament per hostaleria són proveïdors d’aquesta indústria”, ha afirmat el president de FELAC, Rafael Olmos. Segons un estudi realitzat per l’associació, el 80,3% de les empreses de FELAC ha sol·licitat un ERTO sobre el 81% de la plantilla. De les companyies restants, un 13,1% ha optat per una reducció de la jornada laboral i un avançament de les vacances; un 3,3% té gran part de la plantilla de baixa pel coronavirus, i el 3,3% restant no té previst presentar cap expedient perquè fabrica equipament per a la indústria essencial.