Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La Guàrdia Urbana no va actuar a la plaça Sant Miquel el 31-O per la “desproporció” entre agents i manifestants

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona no va actuar a la plaça Sant Miquel durant la manifestació del 31-O que va acabar amb aldarulls, pintades i vidres trencats per la […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona no va actuar a la plaça Sant Miquel durant la manifestació del 31-O que va acabar amb aldarulls, pintades i vidres trencats per la “desproporció numèrica” entre agents i manifestants. Així ho ha explicat el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en una comissió extraordinària celebrada a petició de Cs i el PP. Batlle ha afirmat que les decisions que es van prendre pels comandaments del cos es van prendre “molt a consciència” atenent principis de “proporcionalitat” i van ser avalades per ell mateix. “Es va decidir retirar els equips de Sant Miquel per l’elevat risc que suposava per als agents”, ha assegurat en relació a l’evolució de la manifestació.

Segons ell, la decisió era “absolutament necessària” davant un escenari amb molts més manifestants que agents. A més, ha indicat que la unitat va replegar-se a l’interior de l’edifici també amb l’objectiu d’evitar la “intrusió” dels manifestants a les dependències municipals. “Els agents són competents en la vigilància de les dependències municipals però no va ser possible la vigilància a l’exterior per l’elevat risc dels agents, que es trobaven en clara desproporció numèrica”, ha conclòs. D’altra banda, ha indicat que després dels fets es va iniciar la investigació dels fets en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i que s’està treballant en una millora del protocol de vigilància per afrontar situacions similars amb més garanties. La investigació, ha afegit, ha possibilitat la identificació de diverses persones implicades en els aldarulls.