Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La Generalitat obre fins al 31 de març la convocatòria al Premis Nacionals d’Artesania 2020

ACN Barcelona.-El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2020, que atorga anualment la Generalitat. A partir […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2020, que atorga anualment la Generalitat. A partir d’avui, 9 de febrer, i fins al proper 31 de març, els artesans i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als cinc guardons amb els quals el Govern reconeix les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió i prestigi de l’artesania catalana. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i la realització de l’exposició de la seva obra al Centre d’Artesania de Catalunya (CAC).

Com a novetat d’enguany, el Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros i el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador, exposarà la seva obra al Flaix d’Artesania del Centre d’Artesania Catalunya i podrà participar en l’espai Pop-up Gallery de la següent edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Els altres dos Premis Nacionals d’Artesania són el Premi Prestigia i el Premi Restaura. Segons l’executiu català, amb aquests guardons es vol correspondre “la vàlua i transcendència” que té l’artesania en la societat catalana i contribuir a donar el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria. Tots els guardonats rebran els corresponents diplomes acreditatius. L’acte de lliurament dels Premis 2020 es realitzarà en el decurs d’aquest any, conjuntament amb el lliurament dels Premis Nacionals d’Artesania 2021. La convocatòria per optar a aquests últims guardons s’obrirà en els propers mesos.Presentació de sol·licituds als Premis Nacionals d’ArtesaniaLes sol·licituds als Premis Nacionals d’Artesania s’han de presentar segons el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades a la seu corporativa del Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat) i a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://www.ccam.cat).