Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La Generalitat obliga a suspendre la Marxa de Torxes de Tortosa arran de les restriccions pel coronavirus

ACN Tortosa.-La Comissió 11 de Setembre a les Terres de l’Ebre ha anunciat la suspensió de la tretzena Marxa de Torres que té lloc habitualment la vigília de la Diada […]

Agències 08/09/2020

ACN Tortosa.-La Comissió 11 de Setembre a les Terres de l’Ebre ha anunciat la suspensió de la tretzena Marxa de Torres que té lloc habitualment la vigília de la Diada a Tortosa per les restriccions imposades per la pandèmia de la covid-19. Segons han explicat, els Mossos d’Esquadra els han comunicat aquest mateix dimarts, només tres dies abans de l’acte, la prohibició de l’acte d’acord amb les prescripcions del Pla d’Actuació Procicat. La Comissió ha recordat que la seva voluntat era celebrar de la marxa mobilitzant 20 persones voluntàries per garantir el compliment de les mesures sanitàries i ha criticat el “doble raser” de la Generalitat en aquest aspecte.

“Així, mentre demà pel matí i en diverses hores punta, veurem trens imetros plens a vessar sense cap garantia de compliment de les mesures a les empresessubministradores del servei, als moviments socials i entitats, se’ns prohibeixen fermobilitzacions amb totes les mesures sanitàries. A més a més, i com ja ha passat al llarg delsúltims mesos, les mesures es prenen indistintament si vivim a Prat de Comte o si vivim aBarcelona. Les Terres de l’Ebre tornem a tenir uns índexs de rebrot baixos i baixant i no podemser tractats com si visquéssim en una gran ciutat”, han argumentat en un comunicat.Davant de tot això, la Comissió ha anunciat que traslladarà els parlaments previstos a l’acabar la marxa, enguany a càrrec del portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Manolo Tomàs, a l’acte de l’endemà divendres que organitzen l’ANC i altres entitats amb motiu de la Diada.