Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La Generalitat aprova el projecte d’execució de les obres de connexió de Calaf a la Llosa del Cavall

ACN Calaf.-La Generalitat ha aprovat el projecte d’execució de les obres que han de permetre connectar Calaf (Anoia) amb el pantà de la Llosa del Cavall. Després dels 30 dies […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Calaf.-La Generalitat ha aprovat el projecte d’execució de les obres que han de permetre connectar Calaf (Anoia) amb el pantà de la Llosa del Cavall. Després dels 30 dies d’exposició pública, el DOGC ha publicat aquest dimecres el projecte definitiu. L’Ens d’Abastament Ter-Llobregat (ATL)) ja s’ha sol·licitat l’ocupació dels drets i béns afectats al Consell Executiu de la Generalitat i també s’ha demanat a Infraestructures que comenci els tràmits de licitació de les obres. A hores d’ara, expressa l’Ajuntament de Calaf, s’està seguint el calendari previst, pel que la connexió podria ser una realitat l’estiu de 2021.

La connexió amb el pantà de la Vall de Lord, conjuntament amb la planta de desnitrificació de l’aigua que l’Ajuntament de Calaf vol tenir enllestida a finals de 2021 han de servir per posar fi als reiterats problemes d’aigua que té el municipi, que segueix sense aigua potable des del mes d’agost.Una única al·legacióAl projecte de connexió s’ha presentat una única al·legació. Es tracta de l’Ajuntament de Calonge, que ha demanat poder incloure la sol·licitud de la seva connexió que ja estava prevista.El projecteActualment, la connexió enllaça la Llosa de Cavall amb el dipòsit d’Òdena, amb un únic dipòsit de regulació intermedi de 3.000 m3 de capacitat, ubicat al municipi de La Molsosa. El projecte constructiu de l’abastament del Cardener, va preveure diverses derivacions, algunes de les quals es van completar de manera total i d’altres no, entre elles la Derivació de Calaf entre el dipòsit de La Molsosa i els dipòsits de Calaf.Les obres tindrien un cost de 185.868,12 euros (sense IVA) i durarien un mes i mig. La nova connexió consisteix en una canonada que comença just abans d’entrar al dipòsit de la Molsosa i finalitzarà a pocs metres del límit de la parcel·la dels dipòsits municipals de Calaf.