Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La galeria Mayoral inaugura ‘José Guerrero. La influència dels EUA’ dedicada a l’artista granadí

ACN Barcelona.-La galeria Mayoral presenta ‘José Guerrero. La influència dels EUA’, una exposició monogràfica sobre l’artista granadí on es mostra el paper que va tenir la seva experiència estatunidenca, i […]

Avatar
Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-La galeria Mayoral presenta ‘José Guerrero. La influència dels EUA’, una exposició monogràfica sobre l’artista granadí on es mostra el paper que va tenir la seva experiència estatunidenca, i sobretot la viscuda a Nova York, en el desenvolupament i consolidació de la seva obra. Comissariada per Juan Manuel Bonet, l’exposició reuneix un conjunt d’onze pintures realitzades durant el període de 1959 a 1967, clau en la seva trajectòria artística i es podrà visitar fins al 19 de desembre de 2020.

Com han explicat des de Mayoral, en aquesta exposició es troben davant de l’obra d’un Guerrero ja consolidat i completament integrat als circuits artístics dels EUA, “avesat a la modernitat de la societat de postguerra del país, caracteritzada per un sentiment de llibertat i per l’auge de la individualitat, completament oposada a la realitat de l’Espanya franquista d’on procedia”. És per aquest motiu que, com explica Juan Manuel Bonet al seu text per al catàleg de la mostra, l’artista granadí es va convertir en “un pont entre dos mons”.El comissari destaca que 1958 va ser “el gran any nord-americà” de Guerrero. A més de rebre una de les prestigioses beques de la Foundation for Advanced Studies in Fine Arts de Chicago i de ser seleccionat per participar en un certamen tan important com el ‘The 1958 Pittsburgh International Exhibition of Contemporary Painting’, va ser també l’any en què es “va consolidar com a artista de l’expressionisme abstracte estatunidenc ja que, a partir de llavors, les seves obres començaren a ser presents, regularment, a les exposicions col·lectives vinculades a aquest moviment que tenien lloc a diversos indrets dels EUA i de l’estranger –entre les quals cal destacar, durant aquell mateix any, ‘Action Painting’, celebrada al Dallas Museum of Contemporary Arts”.