Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Fundació Vallpalou de Lleida reobre les seves portes amb mesures per garantir la seguretat dels visitants

ACN Lleida.-La Fundació Vallpalou de Lleida reobre aquest dimarts les seves portes i ho fa amb la implementació diferents mesures sanitàries per garantir la seguretat dels visitants. És una de […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Lleida.-La Fundació Vallpalou de Lleida reobre aquest dimarts les seves portes i ho fa amb la implementació diferents mesures sanitàries per garantir la seguretat dels visitants. És una de les primeres galeries privades d’art de Lleida que torna a rebre visites presencials després de l’entrada de la regió sanitària aquesta setmana a la fase 1 de la desescalada. La sala acull actualment l’exposició ‘Dibuixar els dies’ del pintor, escultor i escenògraf Pep Duran. La mostra estava programada fins al 18 d’abril però la Fundació Vallpalou ha decidit prolongar-la fins al 18 de juliol perquè el públic continuar gaudint-ne uns mesos mes. Es pot visitar de dimarts a dissabte, entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre.

La Fundació Vallpalou és una de les primers galeries privades d’art de les comarques de Lleida que obre els portes a visites presencials, després de mes de dos mesos d’estar tancada al públic arran de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus. Tot i això, la fundació ha mantingut amb teletreball l’activitat en aquest període a través de les xarxes socials i del seu web. La fundació ha implementat una sèrie de mesures per poder tornar a rebre visitants, seguint així les indicacions establertes per les autoritats sanitàries per a la fase 1 del desconfinament. Per una banda, la sala no pot superar el 33% de la seva capacitat tot i que “el fet que es tracti d’una fundació petita permet controlar més els usuaris” que els visiten, i que han de guardar una distància de seguretat de dos metres, assenyala Mario Aguilar, tècnic de la Fundació Vallpalou. També han intensificat la neteja i desinfecció de l’espai i han posat gel hidroalcohòlic a disposició dels usuaris i es recomana l’ús de mascaretes. La fundació també ha retirat objectes que es puguin tocar i també fulls i dossiers informatius. D’altra banda, de cara endins, a les oficines també segueixen diferents mesures sanitàries com ara respectar distàncies de seguretat entre els treballadors i que els estris només siguin utilitzats per una persona, entre altres, explica Aguilar.Prorrogada fins el 18 de juliol l’exposició ‘Dibuixar els dies’ de Pep Duran Després d’haver de tenir tancada dos mesos la sala, la Fundació Vallpalou ha decidit prorrogar fins al 18 de juliol l’exposició ‘Dibuixar els dies’ del pintor, escultor i escenògraf, Pep Duran (Vilanova i la Geltrú, 1955). La mostra està formada per una seixantena d’obres que l’artista ha creat entre els anys 80 i l’actualitat formades per objectes que s’acumulen a les cases i al carrer. Segons el mateix artista, es tracta d’una “col·lecció d’imatges i formes acumulades i seleccionades al llarg dels anys amb vocació de “dietari gràfic” i “objectual”. L’encarregada enguany de la programació de la fundació és la crítica d’art, Pilar Parcerisas.Mario Aguilar explica que el fet que el prolongui dos mesos més ‘Dibuixar els dies’ comportarà una reprogramació de la resta d’exposicions previstes per aquest 2020. Així, es distanciaran en el temps però la voluntat és mantenir-les enguany tot i que una es pugui traslladar a principis del 2021.