Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La Fundació Joan Miró inaugura l’exposició fotogràfica ‘Bimbo’, a càrrec de Nora Baylach

ACN Barcelona – La Fundació Joan Miró ha presentat l’exposició fotogràfica ‘Bimbo’, a càrrec de Nora Baylach. Des de l’espai de fotografia al vestíbul, les imatges de Baylach acompanyen l’exposició […]

Agències 20/09/2022

ACN Barcelona – La Fundació Joan Miró ha presentat l’exposició fotogràfica ‘Bimbo’, a càrrec de Nora Baylach. Des de l’espai de fotografia al vestíbul, les imatges de Baylach acompanyen l’exposició ‘Paul Klee i els secrets de la natura’, que es podrà veure a les sales temporals del museu a partir del 21 d’octubre. La mostra pren com a punt de partida la passió pels gats, compartida per la ballarina i fotògrafa de Granollers i l’artista germanosuís. El títol de l’exposició fa referència a Bimbo, un dels diversos gats que Paul Klee (1879-1940) va tenir com a mascotes al llarg de la seva vida i que va fotografiar amb veritable devoció. Comissariada per Martina Millà es podrà visitar des d’aquest dimarts al 5 de gener de 2023.

Bimbo era el gat de Karla Grosch, ballarina i professora a la Bauhaus que va conviure amb la família Klee a Dessau. Grosch va morir tràgicament el 1933 i els Klee es van fer càrrec del gat de la seva amiga.

Nora Baylach (Granollers, 1994) ha estudiat les fotos dels gats de Klee i les ha pres com a inspiració per dur a terme una sessió fotogràfica a peu de carrer, a Barcelona, dedicada a un sol gat: un gat anònim, de pelatge blanc, com en Bimbo, i amb un ull de cada color.

.