Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La Fundació Joan Miró inaugura l’exposició fotogràfica ‘Bimbo’, a càrrec de Nora Baylach

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Fundació Joan Miró ha presentat l’exposició fotogràfica ‘Bimbo’, a càrrec de Nora Baylach. Des de l’espai de fotografia al vestíbul, les imatges de Baylach acompanyen l’exposició ‘Paul Klee i els secrets de la natura’, que es podrà veure a les sales temporals del museu a partir del 21 d’octubre. La mostra pren com a punt de partida la passió pels gats, compartida per la ballarina i fotògrafa de Granollers i l’artista germanosuís. El títol de l’exposició fa referència a Bimbo, un dels diversos gats que Paul Klee (1879-1940) va tenir com a mascotes al llarg de la seva vida i que va fotografiar amb veritable devoció. Comissariada per Martina Millà es podrà visitar des d’aquest dimarts al 5 de gener de 2023.

Bimbo era el gat de Karla Grosch, ballarina i professora a la Bauhaus que va conviure amb la família Klee a Dessau. Grosch va morir tràgicament el 1933 i els Klee es van fer càrrec del gat de la seva amiga.

Publicitat

Nora Baylach (Granollers, 1994) ha estudiat les fotos dels gats de Klee i les ha pres com a inspiració per dur a terme una sessió fotogràfica a peu de carrer, a Barcelona, dedicada a un sol gat: un gat anònim, de pelatge blanc, com en Bimbo, i amb un ull de cada color.

.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió