Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La DGAIA treballa amb 7 dels 13 menors inimputables de les agressions de Badalona, que són tots del mateix barri

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) ha començat a treballar amb 7 dels 13 menors d’edat inimputables acusats de participar en alguna de les violacions grupals que han tingut lloc els darrers mesos a Badalona, segons ha explicat la directora de l’ens, Ester Cabanes, en una entrevista al diari ‘Ara’. L’ens espera ara que els Mossos acabin la seva feina en els altres 6 casos per poder començar actuar. Cabanes ha explicat que alguns d’aquests menors no eren conscients del que feien en el moment dels fets, i que fins i tot els ha costat entendre-ho quan la DGAIA ha començat a treballar amb ells. Cabanes també ha confirmat que tots 13 són del mateix barri.

Segons ha explicat la directora de la DGAIA, quan es dona un cas d’aquest tipus s’obre un expedient sobre el menor que inclou tota la informació d’ell i del seu entorn. Es convoca la família i el nen, en una cita que és obligatòria i que si no es compleix pot comportar la retirada de la custòdia, i es comença un procés “terapèutic” perquè el nen acabi entenent el que ha fet i les conseqüències del fet.

Publicitat

Aquesta teràpia pot arribar a durar un any amb reunions periòdiques, almenys una a la setmana, que poden durar fins a tres hores cadascuna. En els quatre primers casos que van transcendir als mitjans aquesta feina ja s’ha començat. A banda hi ha tres expedients més oberts, en fases prèvies, i s’està a l’espera de començar els altres sis casos, en un termini que la directora de la DGAIA ha augurat que pot ser de dues o tres setmanes.

Cabanes no ha volgut marcar a l’entrevista un patró d’actuació comú en els diferents casos, perquè al seu parer hi ha nombroses causes que hi poden influir. En el cas concret de Badalona, sí ha explicat que tots els menors inimputables són del mateix barri, un fet que hauria de motivar una feina multidepartamental de l’executiu en aquest àmbit concret.

Sobre la qüestió de si s’hauria de rebaixar l’edat en què un menor és inimputable, la directora de la DGAIA no s’hi ha mostrat partidària, perquè al seu parer un càstig que el nen no acaba d’entendre és més ineficaç que un procés de reinserció.

En tot cas, també s’ha mostrat crítica amb el fet que, tal com està estipulada actualment la llei, ara mateix víctimes i agressors es poden trobar pel carrer, un fet que ha considerat que “no és normal”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió