Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP retreu al PSOE que faci “abolicionisme electoral” en la Llei per a l’eradicació de la prostitució

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Congrés dels Diputats debatrà aquest dijous una esmena a la totalitat de la CUP contra la proposició de Llei del PSOE per a l’abolició de la prostitució. La votació pot provocar una nova divisió dins del grup d’Unides Podem. En Comú Podem ja es va desmarcar dels seus companys de Podem votant en contra del projecte de Llei del PSOE, i ara debat internament sobre el sentit del vot. La diputada de la CUP Mireia Vehí ha afirmat en roda de premsa que el projecte de Llei del PSOE planteja un “abolicionisme electoral” perquè no aporta solucions a les dones abocades a la prostitució. “Hi ha altres formes de plantejar la lluita contra l’explotació”, ha afirmat Vehí.

L’esmena a la totalitat de la CUP aposta per una regulació que clarifiqui la prostitució com un “conjunt de pràctiques que es donen en el marc de la prostitució consentida i sense coacció i que estan subjectes a una relació mercantil”, deixant clar que el consentiment ha de ser “lliure, informat, concret, reversible i lliure de violència masclista”.

Publicitat

L’esmena es debatrà i votarà dijous. Els diputats d’En Comú Podem debaten encara si la seva posició sobre la iniciativa de la CUP. “Nosaltres creiem que és una llei punitivista que no toca el punt fonamental” del proxenetisme, ha dit la portaveu dels comuns, Aina Vidal, “però estem debatent dins del grup parlamentari i en el moment que tinguem una decisió col·lectiva l’anunciarem”.

El projecte de llei del PSOE planteja prohibir la prostitució “en totes les seves formes” i proposa penes de presó d’un a tres anys i multa de 12 a 24 mesos per als proxenetes sense exigir que hi hagi explotació sexual, només amb l’existència de lucre amb l’exercici de la prostitució d’altri.

El PSOE també planteja considerar la terceria locativa, és a dir, el lucre pel lloguer d’un espai en què es prostitueix una persona una modalitat agreujada del proxenetisme i imposa penes de dos a quatre anys de presó i multa de 18 a 24 mesos.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió