Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La CUP reclama la posada en marxa de la Taula de la Qualitat Ambiental a les Garrigues

ACN Lleida.-La CUP-Un Cicle Per Guanyar ha presentat una pregunta al Govern per conèixer en quin punt es troba la creació de la Taula de la Qualitat Ambiental a la […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Lleida.-La CUP-Un Cicle Per Guanyar ha presentat una pregunta al Govern per conèixer en quin punt es troba la creació de la Taula de la Qualitat Ambiental a la comarca de les Garrigues i quina és la previsió per posar-la en marxa. Els anticapitalistes recorden que el gener del 2020, l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es va comprometre a crear aquesta taula, durant una visita a la Fira de la l’Oli de les Borges Blanques. Després de més d’un any d’aquell anunci, el març passat el Consell Comarcal de les Garrigues va exigir a Territori constituir de forma urgent aquest ens, arran de l’autorització de la Generalitat a planta de Tracjusa de Juneda perquè pugui tractar purins a partir de la crema de residus urbans.

Poc després, el mateix març d’engany, el Govern va anunciar que les Garrigues tindria una Taula de la Qualitat de l’Aire pròpia, tal com s’havia compromès el conseller Calvet i com demanaven des del consell comarcal. Un organisme que “tindrà un caràcter transversal amb la participació dels ajuntaments de la comarca i la Generalitat, així com agrupacions o entitats professionals i ciutadanes”, segons recull el comunicat que va emetre Territori i Sostenibilitat.La CUP assenyala que, des d’aleshores, “no s’han fet nous anuncis respecte de la constitució d’aquesta taula”. Per això, els anticapitalistes han dirigit una pregunta al Govern per saber quan es constituirà. La formació considera “imprescindible i urgent” la creació d’aquesta taula després de l’aval de Territori a la planta de purins de Tracjusa perquè pugui tractar dejeccions ramaderes fent servir el combustible obtingut a partir de la gasificació de residus urbans. La CUP adverteix que, en cas que no estigui previst, exigirà la constitució de la taula abans que acabi l’any.