Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La CUP presentarà mocions contra el projecte de MAT que creua l’Ebre i Tarragona a tots els ajuntaments on té presència

ACN Barcelona.-La CUP presentarà mocions a tots els ajuntaments on té representació perquè es posicionin en contra de l’avantprojecte del clúster de renovables del grup Forestalia que inclou una nova […]

Avatar
Agències 13/08/2021

ACN Barcelona.-La CUP presentarà mocions a tots els ajuntaments on té representació perquè es posicionin en contra de l’avantprojecte del clúster de renovables del grup Forestalia que inclou una nova línia de molt alta tensió (MAT) que es preveu que creui les Terres de l’Ebre i Tarragona fins a la subestació de egües (Baix Llobregat). En un comunicat els cupaires s’han mostrat molt crítics amb el projecte i han demanat també al Govern i als consistoris i consells comarcals dels territoris afectats que ho rebutgin. De fet, tenen previst engegar iniciatives al Parlament, i de moment ja han anunciat una proposta de resolució.

La CUP considera que la nova MAT és “un despropòsit” i denuncien que “en nom de la transició energètica s’està aplanant el camí perquè la generació d’energies segueixi en mans dels de sempre a costa del territori”.Els anticapitalistes remarquen que el projecte requerirà de grans infraestructures per transportar l’energia generada i ho veuen com “una font més d’ingressos per a les grans empreses, un alt risc pel territori i una amenaça greu a la biodiversitat”. “Tot plegat l’antítesi dels criteris de sostenibilitat que tant es pregona des del govern de l’Estat com des del de la Generalitat, mentre aproven projectes que perpetuen el model de creixement actual com l’ampliació de l’aeroport del Prat”, han afegit.La CUP també denuncia que les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona són zones “sobreexplotades en infraestructures gegantines” que “no repercuteixen en el territori”. De fet, asseguren que el mateix territori “és degradat” per aquestes infraestructures i reclamen polítiques “valentes” d’equilibri territorial.