Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024
Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024

La CUP demanarà explicacions a Acció Climàtica sobre la fuga de nafta a Tarragona

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – La CUP demanarà explicacions a la secretaria d’Acció Climàtica sobre la fuga de nafta que aquest dilluns va patir l’empresa Asesa del polígon petroquímic de Tarragona. L’incident ha provocat un episodi de males olors que aquest dimarts encara es percep a la ciutat i que s’ha arribat a detectar fins el Maresme. La formació ha qualificat de “greu” la situació i ha criticat el paper de Protecció Civil i d’Acció Climàtica “minimitzant l’episodi”. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha afirmat que ha expressat la seva “insatisfacció” per la gestió de la comunicació a la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i ha demanat “fer una lectura menys literal del protocol” per informar la població.

Els anticapitalistes entraran preguntes al Parlament per saber “en què es basen per afirmar que la nafta és un líquid no tòxic”, quines concentracions considerarien que sí que haurien estat tòxiques, la concentració emesa a la fuita i perquè un dels bombers va ser traslladat a l’hospital Joan XXIII amb marejos.

Publicitat

Alhora, la diputada Laia Estrada ha denunciat que “la vigilància de la qualitat de l’aire per part de la Generalitat deixa molt a desitjar”, perquè “només se centra en les mitjanes i només en alguns productes”. Per Estrada, “s’obvien pics de contaminació que poden estar malmetent la salut de la població”. El partit ha avançat que portarà al Parlament la necessitat de modificar els paràmetres i metodologia de la Xarxa de Vigilància així com de dur a terme un estudi epidemiològic.

En un comunicat, la CUP de Tarragona ha explicat que aquest dimarts s’ha celebrat una jornada de qualitat de l’aire per als ens locals “on no s’ha fet referència a l’incident a l’empresa Asesa”. La consellera de Medi Ambient de Tarragona, Eva Miguel (CUP), hi ha assistit i ha preguntat a la secretària d’Acció Climàtica sobre l’incident i perquè no es va avisar la població “fins dotze hores després”. Segons la formació, no li han respost perquè aquest tema no es tractava a la trobada.

“Insatisfacció” de Ricomà

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat la seva “insatisfacció” sobre com s’ha gestionat la comunicació a la població. El batlle ha reconegut que el consistori va ser alertat de l’incident des del primer moment però ha defensat que des de la corporació municipal no es fes cap avís a la població: “No depèn de l’ajuntament. No estem qualificats ni som competents per donar informació d’una qüestió que deriva del Plaseqta”, ha dit. Seguidament, ha reclamat “que la informació arribi a la població”.

El batlle ha demanat “fer-ho millor” i tenir en compte “no només el que diu el protocol literalment sinó la sensibilitat de les persones”. “Els protocols es fan però després hi ha situacions que malgrat no presentin un perill o gravetat, si per la població es percep com una molèstia o preocupació, potser caldria fer una lectura menys literal”, ha assenyalat.

Reacció d’En Comú Podem

Des d’En Comú Podem Tarragona també han emès un comunicat en el qual han expressat el seu suport al bomber afectat i han lamentat que la població no sabés fins hores després el motiu de la forta pudor que hi havia a l’aire. Amb tot, han reiterat “que es revisin els protocols i la cadena d’informació a fi que la població pugui saber en el menor temps possible i de manera clara què ha passat, per evitar alarmisme, notícies falses i incertesa” per saber “com actuar”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió