Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

La coproducció catalana ’20.000 especies de abejas’, d’Estibaliz Urresola Solaguren, competirà a la Berlinale

ACN Barcelona – La primera pel·lícula escrita i dirigida per Estibaliz Urresola Solaguren ’20.000 especies de abejas’ s’estrenarà mundialment a la Secció Oficial del Festival de Cinema de Berlín, que […]

Agències 23/01/2023

ACN Barcelona – La primera pel·lícula escrita i dirigida per Estibaliz Urresola Solaguren ’20.000 especies de abejas’ s’estrenarà mundialment a la Secció Oficial del Festival de Cinema de Berlín, que se celebrarà del 16 al 26 de febrer i que arribarà als cinemes el 21 d’abril. Serà la primera vegada que una cineasta de l’Estat estrena de la seva òpera prima a la Secció Oficial i, de fet, serà l’única producció espanyola que s’hi podrà veure. Produïda per la basca Gariza Films i la catalana Inicia Films, el film explica la història de la petita Cocó que no entén perquè l’anomenen Aitor quan no es reconeix amb aquest nom i de la seva mare que pateix una crisi vital.

La mare i els fills aprofitaran unes vacances per marxar a la casa materna, amb l’àvia i la tieta. En aquesta casa crien abelles i produeixen mel. Aquest estiu en aquella casa servirà a les tres dones, de tres generacions ben diferents, a enfrontar-se als seus dubtes i temors. Especialment per la mare de família, que podrà ser honesta amb ella mateixa. La producció compta amb Sofia Otero, Patricia Lopez Arnaiz, Ane Gabarain, Miguel Garcés o Martxelo Rubio.

La pel·lícula es va rodar durant set setmanes l’estiu de 2022 en diferents localitzacions del País Basc. S’ha rodat en castellà, basc i francès i té una duració de 125 minuts.