Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La confiança en l’economia europea repunta “amb força” al març i s’aproxima a nivells previs a la covid-19

ACN Brussel·les.-La confiança en l’economia europea ha augmentat “amb força” al març. Segons les dades de la Comissió Europea de Sentiment Econòmic, l’optimisme s’ha incrementat en 6,9 punts a la […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Brussel·les.-La confiança en l’economia europea ha augmentat “amb força” al març. Segons les dades de la Comissió Europea de Sentiment Econòmic, l’optimisme s’ha incrementat en 6,9 punts a la Unió Europea al març i en 7,6 punts a l’eurozona. Així, la confiança en l’economia europea se situa per primer cop des de l’esclat de la covid-19 al nivell de la mitjana dels darrers anys. Al març també han augmentat les perspectives d’ocupació tant a l’eurozona com en el conjunt del bloc comunitari. De les grans economies de la zona euro, a Alemanya és on més augmenta l’optimisme econòmic, seguida d’Espanya, França i Itàlia.

En el sector dels serveis és en el qual més augmenta la confiança al març, seguit del comerç minorista i la indústria. Malgrat ser la que menys puja aquest mes, l’optimisme econòmic en el sector de la indústria ja està a nivells previs a la crisi per la pandèmia.