Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La CNMV prohibeix la venda en curt de les accions d’una setantena de societats cotitzades

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prohibit per a la sessió d’aquest divendres la venda en curt de les accions de 69 societats cotitzades a la […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prohibit per a la sessió d’aquest divendres la venda en curt de les accions de 69 societats cotitzades a la borsa espanyola, entre les quals s’hi troben la gran majoria de valors presents a l’íbex 35. L’òrgan regulador ha pres aquesta decisió sobre totes aquelles accions líquides que han caigut més d’un 10% en la sessió d’aquest dijous, en què la borsa espanyola va patir la pitjor patacada de la seva història (-14%) com a conseqüència del coronavirus, i en conformitat a la normativa europea, que dona competències a les autoritats de cada país per restringir temporalment les vendes. L’acord és vigent des d’aquesta passada mitjanit.

Aquest dijous, l’Íbex 35 va registrar la major caiguda de la seva història pels efectes del coronavirus, amb un descens del 14% respecte la sessió anterior i la pèrdua dels 6.500 punts. El valor que més van perdre són ENCE (-18,9%), seguit d’ACS (18,9%), Arcelormittal (-18,1%) i el Banc Sabadell (-17,7%). El sector de la banca va ser dels més castigats amb pèrdues superiors al 15%, ja que per exemple el Santander va veure com les seves accions es devaluaven un 16,8%, Bankia un 16,3% i Caixabank un 15,5%, just per davant d’Aena, que va registrar pèrdues del 15,3% pels efectes del virus en el sector aeri. Fins ara, la pitjor jornada als parquets espanyols era l’endemà del Brexit, amb un descens del 12,35% i tancant al voltant dels 7.800 punts.