Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 21 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 21 de maig del 2024

La CNMV acusa Apollo i un grup de ‘hedge funds’ d’intentar distorsionar el mercat per fer-se amb Applus

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha advertit Apollo i un grup de ‘hedge funds’ que podrien estar provocant una “distorsió severa” del mercat per intentar aconseguir el control d’Applus tot i haver perdut la cursa de l’OPA. Divendres, la CNMV va comunicar que els fons I Squared i TDR (Amber) s’havien imposat a Apollo amb l’oferta més alta per adquirir Applus, amb 12,78 euros per acció, respecte als 12,51 dels nord-americans. Des de llavors, però, la CNMV ha detectat moviments als mercats que creu que podrien resultar en una “operativa anòmala” entre els fons que tenien un pacte amb Apollo per beneficiar-se de l’OPA a través d’una compensació ‘earn-out’, així que els ha prohibit comprar per sobre del preu ofert per Apollo.

Aquest matí, la CNMV ha anunciat que aixecava la suspensió de cotització d’Applus, aturada fins ara pels moviments per al seu control. 

Publicitat

El mes de gener, aquests ‘hedge fund’ van assolir un pacte amb Apollo pel qual li van vendre part de les seves accions amb una sèrie de clàusules. Segons explica la CNMV, els fons tenen una compensació ‘earn-out’ que millora el preu que reben els fons fins al preu final de l’OPA si és “exitosa”. 

Una diferència entre la CNMV i Apollo sobre què significaria “exitosa” ha portat el regulador a prohibir els fons que comprin més accions d’Applus. El temor és que les adquireixin per sobre del preu d’oferta d’Apollo o fins i tot d’Amber per després passar-les a l’ofertant que va perdre l’OPA. 

Segons la CNMV, encara que en fer això els fons podrien patir una pèrdua en el preu de mercat i el preu d’acceptació de l’oferta d’Apollo, obtindrien d’aquest i, de forma privada, una “compensació”. 

“Aquesta operativa podria constituir, segons la CNMV, un concert per adquirir el control d’Applus, en la mesura que diverses entitats, amb un vincle contractual i un incentiu econòmic clar, col·laborarien de mode tàctic o exprés”, afirma la CNMV. Així, Apollo aconseguiria un control de l’empresa que “d’altra manera li seria difícil d’adquirir al haver fet l’oferta de menor preu en la fase de sobres”. 

En aquest sentit, es crearia una “distorsió servera del procés d’opes competidores” perquè Apollo adquiria indirectament accions “a un preu superior al de la seva opa o fins i tot a la d’Amber”, cosa prohibida per la normativa, afectaria la lliure competència, i podria fins i tot fer fracassar l’opa d’Amber, ja que els inversors que haguessin acceptat exclusivament la seva OPA “es veurien perjudicats i no podrien vendre les seves accions”. 

La CNMV diu que té “indicis” tot i que “no evidències” de que s’estigui tramant aquesta operació i per això prohibeix als fons comprar accions per sobre del preu de l’OPA d’Apollo. <br />
 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió