Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

La CNMC congela les tarifes aeroportuàries d’Aena per al 2023

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha decidit congelar les tarifes aeroportuàries d’Aena per al 2023. En la seva resolució, la CNMC detalla que la congelació de tarifes serà aplicable a partir de març del 2023 i tomba així la proposta d’Aena d’incrementar preus un 0,69% a les companyies aèries (aprovada el 26 de juliol pel consell d’administració). L’organisme regulador determina que l’Ingrés Màxim per Passatger Ajustat (IMAAJ) sigui de 9,77 euros per passatger, després d’haver supervisat que tots els paràmetres s’adeqüin a la normativa vigent. D’altra banda, la CNMC també corregeix la previsió de trànsit aeri de cara al 2023 en considerar “massa conservador” el càlcul de l’empresa pública liderada per Maurici Lucena.

“Davant la falta d’acord entre Aena i les companyies aèries, i amb l’objectiu de preservar l’estabilitat tarifària en futurs exercicis, la CNMC ha resolt imputar a les tarifes del 2023 part dels costos sanitaris i operatius que va assumir Aena i que té dret a recuperar a través del mercat tarifari”, ha assenyalat l’organisme regulador del mercat i la competència. “Això permet que la variació tarifària efectiva el 2023 sigui d’un 0%, 45,6 MEUR”, ha puntualitzat la CNMC. La variació tarifària del 0% es distribueix linealment entre els diferents serveis aeroportuaris (aterratges, passarel·les, handling, seguretat, estacionament, càtering i combustible, entre d’altres).

Publicitat

Finalment, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha avaluat també el procés de consultes de les tarifes aeroportuàries entre Aena i les aerolínies, i ha conclòs que ha estat “correcte”. No obstant, ha introduït mesures de millora, sobretot pel que fa a la informació que han d’intercanviar les dues parts.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió