Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La CGT fa una acció a la COELL per reivindicar el Primer de Maig a Lleida

ACN Lleida.-Atesa la situació d’excepcionalitat per la covid-19 i davant la impossibilitat de fer la tradicional manifestació del Primer de Maig, enguany la CGT de Lleida ha optat per reivindicar-se […]

Avatar
Agències 01/05/2020

ACN Lleida.-Atesa la situació d’excepcionalitat per la covid-19 i davant la impossibilitat de fer la tradicional manifestació del Primer de Maig, enguany la CGT de Lleida ha optat per reivindicar-se posant una pancarta al davant de la seu de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i assenyalant els seus vidres. També ha fet una crida als afiliats a fer una commemoració virtual a través de les xarxes socials i els balcons. La CGT alerta de l’amenaça d’una crisi econòmica de proporcions històriques que “planeja darrera la pandèmia” i per això defensa posar l’accent en la necessitat d’impedir que aquesta nova crisi sigui gestionada com la del 2008, quan consideren que es va posar el capital per davant les necessitats socials.

La CGT de Lleida exigeix que es garanteixin públicament uns “mínims vitals dignes” per garantir una vida digna per qualsevol persona. També una intervenció directa sobre la producció i distribució de subministraments bàsics i béns i serveis de primera necessitat com l’accés a l’habitatge, els hidrocarburs, la llum, l’aigua, el gas o la xarxa de telecomunicacions. Així mateix, el sindicat vol una “defensa incondicional” dels serveis i la funció pública amb caràcter universal i que siguin gestionats amb la major transparència i control democràtic.Finalment, la CGT ha fet una crida al conjunt de la classe treballadora a la necessitat d’organització de forma decidida i sortir en defensa dels drets i llibertats fonamentals dels treballadors, així com a exigir que la gestió d’aquesta crisi es faci posant en valor les necessitats de la classe treballadora i no els beneficis de la classe política, la banca i les grans empreses, ja que consideren que així és com s’ha fet fins ara.