Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La CCMA i Cultura obren noves convocatòries per a projectes audiovisuals per valor de 12,5 MEUR

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura han obert quatre convocatòries per a la producció de continguts audiovisuals en català per valor de 12,5 milions, 6,5 milions més que en la de l’any passat. Del total, 7,5 milions els aporta Cultura i la resta la CCMA. La convocatòria amb més dotació, 6 milions, és la destinada al cinema i grans formats audiovisuals. D’aquests, 2 milions es destinaran a la producció de llargmetratges en català per a la seva estrena al cinema. També hi haurà una convocatòria de 3 milions per a sèries de ficció i una altre de 3 milions per a projectes culturals innovadors i transgressors. La quarta, amb 500.000 euros de dotació, és per a l’enregistrament d’arts escèniques.

Durant l’acte de presentació de les convocatòries, la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha explicat que l’objectiu és produir continguts audiovisuals en català de molta qualitat que tinguin recorregut més enllà de la pantalla, projecció internacional i que ajudin a generar nous ingressos.

Publicitat

En aquesta línia, Romà ha destacat, per exemple, que apostaran per la coproducció de sèries amb altres plataformes per poder fer productes de gran format i que siguin exportables.

Tant la presidenta de la CCMA com la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han assenyalat que el gran objectiu d’aquesta nova crida serà apostar per formats innovadors i transgressors que ajudin a arribar a nous públics. Aquí, han recordat que productes de petit format que no tindrien recorregut a la pantalla per “no posar en risc les audiències” poden tenir molt de públic a les diferents plataformes. “Tenim projectes d’anteriors crides com Eufòria que han funcionat molt bé, però ara busquem coses diferents”, ha afegit la presidenta de la CCMA.

En la línia de generar nous ingressos, Romà ha explicat que l’exemple a seguir és el de Crims, un projecte produït per la CCMA que està tenint recorregut més enllà dels seus mitjans.

Sobre les quatre convocatòries, la consellera de Cultura ha destacat que han volgut ser molt transparents i explicar en detall què volen en cadascuna d’elles. Per Romà, l’objectiu ha estat ser igual de rigorosos explicant què volen que a l’hora d’avaluar els projectes que els arribin.

De les quatre convocatòries, la de sèries de ficció i la de cinema i grans formats s’han publicat avui mateix i els projectes es podran presentar fins el 2 de setembre. A la tardor s’obrirà la de nous formats innovadors i la d’enregistraments d’arts escèniques.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió