Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024
Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024

La capella ardent de la reina Elisabet II tanca les portes per iniciar el funeral d’estat

|

- Publicitat -

ACN Londres – La capella ardent de la reina Elisabet II, situada al palau de Westminster, ha tancat aquest dilluns al matí les seves portes, després de cinc dies en què s’han vist cues de fins a dotze hores perquè la ciutadania rendís un últim homenatge a la monarca. A partir d’aquest moment s’han iniciat els preparatius pel funeral d’estat, que arrencarà al voltant de les dotze del migdia hora catalana. El fèretre serà traslladat primer a l’abadia de Westminster, on se celebrarà un funeral comandat per l’arquebisbe de Canterbury i que congregarà al voltant de 2.000 líders mundials. A continuació, es farà el trasllat fins al castell de Windsor, on Elisabet II serà enterrada al costat del seu marit, el duc d’Edimburg.

Està previst que el funeral d’estat duri al voltant d’una hora, entre les dotze i la una del migdia. Posteriorment, es transportarà el fèretre fins a l’arc de Wellington, a uns quinze minuts, custodiat per representants del sistema de salut britànic, membres de les forces armades i de la guàrdia reial.

Publicitat

D’allà, el taüt passarà a un cotxe fúnebre que farà un trajecte d’unes dues hores fins al castell de Windsor, a l’oest de Londres, on se celebrarà l’enterrament. Aquest darrer acte comptarà amb uns 800 convidats i estarà comandat pel degà de Windsor, David Conner.

Finalment, al voltant de dos quarts de nou del vespre hora catalana, començarà una cerimònia privada on només assistirà la família reial.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió