Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La Bilateral es torna a reunir

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Periódico’ entrevista el conseller de Salut, Josep Maria Argimon: “Lo que nos hace daño es que el 40% no haga la cuarentena”. […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Periódico’ entrevista el conseller de Salut, Josep Maria Argimon: “Lo que nos hace daño es que el 40% no haga la cuarentena”. A banda de fer-se ressò de tres medalles olímpiques dels Jocs de Tòquio –la d’or de l’italià Marcell Jacobs en 100 metres llisos, la de plata del gimnasta espanyol Rayderley Zapata i la de bronze de la saltadora espanyola Ana Peleteiro–, destaca la situació de l’economia catalana: “La economía catalana se robustece con la estbilidad”.

La fotografia de ‘La Vanguardia’ també és per al salt de longitud femení dels Jocs Olímpics, en què la veneçolana Yulimar Rojas va batre el rècord del món i va aconseguir l’or: “Un triple salt cap a la història”. El titular principal, però, per a la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat: “Executiu i Generalitat reobren avui la via de la negociació bilateral”.Idèntica fotografia a la portada d”El País’, que dedica el titular al coronavirus: “La inmunidad de rebaño pasa por vacunar a los menores de 12”. També recull els contactes entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès: “Sánchez se reúne con Aragonès con el objetivo de blindar el diálogo”.L”ABC’ assegura que el mercat laboral andalús està generant més llocs de feina que el català: “Andalucía rebasa a Cataluña en la creación de empresas y puestos de trabajo”. A la part inferior, fotografia per als espanyols que han obtingut medalla olímpica a Tòquio: “Suma y sigue en el medallero español”.’La Razón’ destaca en portada la trobada de la Bilateral Estat-Generalitat: “El gobierno catalán exige 56 traspasos y miles de millones”. La fotografia, però, no és per a cap d’ambdós governs ni per als competidors dels Jocs Olímpics, que és l’aposta de molts diaris, sinó per Felip VI: “Espaldarazo de los reyes al turismo balear en la era covid”.’El Punt Avui’ destaca que la Comissió Bilateral es torna a reunir per primera vegada des de l’agost de 2018: “Tres anys després”. Als peus de la portada, espai per a la nova normativa que prepara el govern espanyol sobre el mercat audiovisual: “Pressió per al català en la nova llei estatal de l’audiovisual”.El diari ‘Ara’ també titula per la Bilateral, que es reuneix aquest dilluns a Madrid: “Govern i Estatreprenen la bilateralitat”. A més, destaca la victòria de l’italià Marcell Jacobs als Jocs Olímpics: “L’hereu d’Usain Bolt”.’El Mundo’ es fa ressò del clamor entre les comunitats autònomes espanyoles per poder decidir on destinen els fons que la Unió Europea ha habilitat per fomentar la recuperació econòmica després de la pandèmia de covid-19: “Presidentes del PP y del PSOE piden decidir sobre los fondos”. Sobre les Olimpíades: “España suma y sigue”.