Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

JxCat escull els membres de 15 àmbits sectorials i les direccions a 18 municipis

ACN Barcelona.-Junts per Catalunya (JxCat) ha culminat aquesta setmana dos processos participatius que suposen, segons el partit, “un pas més en el desplegament” de la formació. Així, les eleccions internes […]

Agències 22/07/2021

ACN Barcelona.-Junts per Catalunya (JxCat) ha culminat aquesta setmana dos processos participatius que suposen, segons el partit, “un pas més en el desplegament” de la formació. Així, les eleccions internes de 15 àmbits sectorials i les eleccions territorials a 18 municipis d’arreu de Catalunya han finalitzat després d’haver estat obertes a totes les persones afiliades. Segons JxCat, han participat gairebé la meitat de la militància.

Els 15 àmbits sectorials elegits serviran per “desenvolupar els diversos àmbits temàtics, potenciar el coneixement i expertesa dels seus líders; debatre, posicionar-se i aportar solucions als temes que preocupen, en tota l’amplitud i complexitat de l’organització social i econòmica del país”. D’aquesta manera, el partit s’organitza internament en un pas més des que va ordenar-se com a formació política. Els equips de coordinació de 15 àmbits elegits han estat: Cultura ; Benestar Social i Ciutadania ; Política Internacional; Salut; Justícia; Seguretat i Defensa; Feminisme, LGTBI+ i Igualtat de Gènere; Relacions Institucionals, Transparència i Bon Govern; Economia i Ocupació; Societat Digital i Tecnologia; Territori i Medi Ambient; Primer Sector; Societat pel Coneixement; Esport i Activitat Física; Gent Gran.Per altra banda, també s’han celebrat 18 eleccions territorials. Amb aquest procés, es reforça “la voluntat de Junts per tal que el territori esdevingui una peça fonamental de l’engranatge del partit i es dota els municipis d’una estructura orgànica de nova formació”. “Les eleccions territorials són una mostra del treball d’expansió que s’està duent a terme des del partit, amb la voluntat de créixer i potenciar el múscul territorial a través de la seva vertebració territorial”, assegura la formació en un comunicat.