Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Junts replica a ERC que “no compartirà govern amb algú que no pensa complir un acord signat” i nega divisió interna

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Fonts de Junts han replicat a ERC que no seguiran compartint govern amb “algú que no pensa explícitament complir amb un acord signat. “És una qüestió d’arrel democràtica i de serietat”, afegeixen fonts de la direcció del partit liderat per Laura Borràs i Jordi Turull a l’ACN. D’aquesta manera, JxCat ha reaccionat a la notícia publicada a l’ACN en què s’explica que ERC preveu la continuïtat de Junts al Govern i que creu que el partit es trencaria si acabés abandonant l’executiu. Així mateix, els republicans no contemplen que els entorns de Turull i Giró tanquessin files amb el sector de JxCat partidari de la ruptura. En canvi, des de Junts neguen que hi hagi divisió interna.

L’objectiu de Junts en aquest debat de política general, segons fonts de la direcció, és veure si ERC és un partit “seriós” i “compleix amb l’acord de legislatura signat amb Junts o pensen seguir actuant de forma unilateral al si del govern de la Generalitat com han fet fins ara”. “El que volem constatar en el debat és si pensen complir o no l’acord que va fer president Pere Aragonès”, han afegit.

Publicitat

En funció del grau de compliment de l’acord, Junts assegura que prendrà “les decisions que consideri oportunes”. En aquest sentit, fonts de la direcció adverteixen que Junts “no seguirà compartint govern amb algú que no pensa explícitament complir un acord signant” i que ha permès que Pere Aragonès fos president de la Generalitat.

Davant les informacions que apunten a discrepàncies internes, la direcció de Junts ha assegurat que no estan “gens dividits en aquesta qüestió”. I han remarcat que “la necessitat de respectar els acords i exigir el seu compliment forma part de l’ADN de Junts i és una posició unànime”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió