Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Junts fa una crida a “la trobada i l’entesa” i a “assumir els errors propis i col·lectius” al seu manifest per la Diada

ACN Barcelona – Junts per Catalunya ha fet una crida a recuperar “la via de la trobada i l’entesa” per avançar cap a la independència i a “posar per sobre […]

Agències 07/09/2022

ACN Barcelona – Junts per Catalunya ha fet una crida a recuperar “la via de la trobada i l’entesa” per avançar cap a la independència i a “posar per sobre de les diferències les raons de la llibertat, la unitat i la determinació política”. Així ho expressen al manifest que ha fet públic el partit en el marc de l’Onze de Setembre. “Ens sembla massa fàcil assenyalar uns o uns altres per tot allò que ens sembla que no han fet prou bé, massa fàcil quedar-se a casa amb una raó que si no és compartida ni majoritària no és motor de canvi; preferim mirar-nos al mirall, assumir els errors propis i els col·lectius, i recordar, recordar-nos, que fa cinc anys vam escriure una partitura que només cal llegir per saber on vam afinar i on vam desafinar.”, assenyalen.

Al text Junts fa una lloança de l’1 d’octubre i de la unitat de l’independentisme en aquell moment, i assenyala que “el compromís de recuperar els dret si llibertats perduts serà insuficient sense el concurs de la majoria que va fer possible el referèndum”.

El manifest de Junts arriba en plena polèmica per l’absència d’ERC a la manifestació de l’ANC per la Diada en considerar-la que va “contra els partits” i “contra independentistes”.