Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Junts demana que si es concedeixen els indults no es confongui amb una solució política

ACN Barcelona.-La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha demanat aquest dilluns que en el cas que el govern espanyol acabés concedint els indults, no “es tapés ni es confongués” amb […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha demanat aquest dilluns que en el cas que el govern espanyol acabés concedint els indults, no “es tapés ni es confongués” amb una solució política. En una compareixença a la seu del partit, ha assegurat que els indults són una solució personal per als nous presos, però no representen cap solució pel conflicte polític que viu Catalunya ni per “la repressió que viu el país”. “L’única solució política a la repressió és l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”, ha dit. També ha recordat que els empresonats fa més temps que estan tancats sota el govern del president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, que amb l’anterior president, Mariano Rajoy i ha instat a posar fi a aquesta “aberració”.

Artadi també ha aprofitat per retreure al govern espanyol que no hagi posat cap text sobre la taula pel que fa a la reforma del codi penal de l’Estat. “Només es va bullint el debat, jugant amb expectatives de persones”, ha lamentat. En aquest sentit, ha assegurat que Junts hi serà si la reforma serveix per democratitzar el sistema penal de l’Estat. Concretament, per derogar el delicte de sedició, “una anomalia molt perillosa per a la llibertat política de la ciutadania” i per altres aspectes, com l’ultratge a la corona, que té repercussions en la llibertat d’expressió.Organització internaEn un plànol més intern i de partit, la vicepresidenta de Junts, a més, ha destacat la “bona participació” per sobre del 52% en les eleccions del Consell Nacional del partit d’aquest diumenge. Els comicis van permetre escollir 92 nous consellers nacionals. Artadi ha avançat que el partit ja es troba en condicions de constituir el primer Consell Nacional, que se celebrarà al voltant de la data fundacional de Junts, l’11 de juliol.En aquest sentit, l’executiva ha proposat, de nou, Albert Batet com a president del grup parlamentari, càrrec que ja ostenta. La resta de la composició de la direcció del grup parlamentari acabarà de discutir-se aquest dilluns a la tarda i dimarts es farà una proposta completa, també, de portaveu, portaveu adjunt i altres membres de la direcció. La remodelació ve donada, principalment, pel nomenament com a consellera de Gemma Geis, fins ara portaveu del grup.