Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024
Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024

Junts ajorna l’executiva a dijous al matí perquè Aragonès i Turull continuen reunits a Palau

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Junts ha ajornat la reunió de la seva executiva a dijous al matí, perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, continuen reunits a aquesta hora a Palau. La formació que comanden Turull i Laura Borràs havia de reunir-se en acabar la trobada entre Aragonès i l’exconseller. Però ja fa més de dues hores que estan tancats a Palau, abordant la crisi del Govern. De fet, la reunió entre el president de la Generalitat i el secretari general de Junts ja dura més que el Consell Executiu extraordinari d’aquesta tarda. En acabar, Junts ha assegurat que els seus consellers han traslladat a Aragonès que donen suport a la qüestió de confiança. Però des de Presidència hi veu matisos irregulars.

Junts ha assegurat en un comunicat que els seus consellers han defensat de forma “unànime” tant l’acord de Govern com la qüestió de confiança que va proposar dimarts el seu grup parlamentari, durant el debat de política general al Parlament.

Publicitat

De la seva banda, però, fonts de la Presidència apunten que el cap de l’executiu, Pere Aragonès, hi ha vist matisos irregulars, i que ha lamentat que els representants de Junts hagin respost amb poca claredat sobre el seu aval a la qüestió de confiança. El president parlamentari de Junts, Albert Batet, va posar ahir damunt la taula aquesta mesura si Aragonès no aporta “garanties i concrecions” per complir el pacte de l’executiu.

“De manera unànime han apostat pel compliment de l’acord signat entre Junts i ERC per garantir l’estabilitat i la lleialtat de l’executiu”, remarca el partit de Laura Borràs i Jordi Turull.

En canvi, des de Presidència subratllen que en les respostes dels consellers de Junts hi ha hagut divergències. Lamenten que Aragonès volgués una claredat que no ha obtingut. En aquest sentit, el president sosté que no hi ha hagut una definició clara de la posició conjunta dels socis de Govern.

El vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers de Junts han arribat plegats a Palau pocs minuts abans de les 17 hores. Abans s’han reunit durant un dinar, amb Borràs i Turull; el president parlamentari, Albert Batet; i el portaveu del partit, Josep Rius, que ha servit per preparar el Consell Executiu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió