Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Juan Carlos Martel: “Vaig dir que venia a fer un canvi al teatre i he considerat que marxant encara hi ajudo més”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El director del Teatre Lliure, Juan Carlos Martel Bayod, ha parlat aquest dimecres sobre la seva decisió de no prorrogar el contracte amb l’equipament més enllà de la temporada vinent. Martel ha dit que les raons de no voler continuar són “estructurals” i tenen a veure amb la manca de “condicions” per continuar amb el seu projecte. “Vaig dir que venia a fer un canvi en un teatre que ho necessitava i encara ho necessita. I considero que ha arribat un moment en que marxant encara ajudava més al canvi”, ha dit el director, que assegura haver “après” que les persones que “provoquen canvis no són persones de consens”. Amb tot, Martel ha assegurat que sempre ha tingut “l’ajuda” del president de la Fundació Teatre Lliure, la qual ha agraït.

Després de comunicar la seva decisió mitjançant un comunicat divendres passat, Juan Carlos Martel, ha parlat públicament per primera vegada sobre la qüestió en el marc d’una roda de premsa sobre les residències del teatre.

Publicitat

Ho ha fet, ha dit, per “matisar alguna inexactitud” que al seu entendre s’ha publicat, com la idea que “abandonava” la casa de forma immediata, extrem que ha desmentit per assegurar que segueix treballant fins a finalitzar el contracte que el lliga amb la institució fins la temporada vinent.

Però la compareixença també ha servit per anar una mica més enllà en les raons que l’han dut a no acceptar la pròrroga de contracte a la qual tenia dret. Si el comunicat de divendres apuntava al fet que “no es donen les condicions” per continuar amb el seu projecte, avui Martel ha afegit que va arribar a la institució “a fer un canvi en un teatre que ho necessitava i encara ho necessita”, i que en aquest temps ha “après” que les persones que promouen aquesta mena de canvis “no són de consens”. En aquest sentit, ha afegit que considera que “ha arribat un moment en que marxant encara ajudava més al canvi”.

Martel ha parlat de raons “estructurals i personals”, i ha demanat temps per exposar-les davant l’òrgan rector de l’equipament, el Patronat de la Fundació Teatre Lliure, en la reunió que mantindran a final d’aquest any. Sobre les relacions amb el Patronat, el director ha dit que “ha tingut sempre l’ajuda” del seu president en implementar “el desig del canvi” a la institució. “Colze amb colze hem treballat conjuntament amb el meu equip més proper en la governança ‘d’aquesta casa i seguirem treballant per enfortir-la”, ha manifestat en agraïment.

Juan Carlos Martel ha agraït, també, “l’escolta i el respecte” que la Fundació ha tingut en vers la seva decisió, i ha demanat el mateix “als mitjans” perquè no jutgin les raons fins que no presenti l’avaluació del seu mandat de 5 anys en l’esmentat ple del Patronat del mes de desembre. “Encara tenim molta feina a fer, 9 mesos per endavant i sobretot tancar aquesta temprada meravellosa i preparar la vinent”, ha conclòs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió